Το πιο γευστικό παγωτό καρύδα με τυρί κρέμα και ψημένα κεράσια

Δείτε την πανεύκολη συνταγή που θα σας κάνει να τρώτε σπιτικό παγωτό κάθε μέρα!

Το πιο γευστικό παγωτό καρύδα με τυρί κρέμα και ψημένα κεράσια
Photo by Lindsay Moe on Unsplash

Το παγωτό είναι το must γλυκό του καλοκαιριού. Αν όμως έχετε βαρεθεί συνέχεια τις ίδιες γεύσης, σας έχουμε βρει μια πιο ιδιαίτερη συνταγή που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε αυτό το φανταστικό παγωτό με γεύση καρύδα, με τυρί κρέμα, και ψημένα κεράσια. Εκτός ότι είναι απίστευτα απαλή η υφή του, το χρώμα του, προσθέτει πολλούς πόντους. Γιατί όπως λένε πρώτα χορταίνεις με το μάτι!

Δεν χρειάζεστε καν παγωτομηχανή, καθώς τ’ αυγά «κάνουν δουλίτσα» και θα δεις πως παστεριώνονται με το καυτό σιρόπι, αν θες ένα πεντανόστιμο και πολύ-πολύ μαλακό παγωτό διάβασε προσεκτικά παρακάτω αυτή την πολύ εύκολη συνταγή, που σίγουρα θα στην ζητάνε όλοι!

spitiko pagoto karida

Photo by Michael Dagonakis on Unsplash

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4-5 ώρες
Ποσότητα: 8 άτομα

Υλικά

Για το παγωτό καρύδα

  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 120 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 στικ φυσική βανίλια
  • 300 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

Για το σερβίρισμα

  • 2-3 μπισκότα ολικής άλεσης
  • Ινδοκάρυδο
  • Φυστίκια αλατισμένα

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα 1ο: Τοποθετούμε τα κεράσια στο φούρνο και τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 180ο C. τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2ο: Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν το τυρί κρέμα με το γάλα καρύδας. Στο μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους με τη λευκή ζάχαρη και τους σπόρους της βανίλιας και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε ένα πολύ αφράτο μείγμα.

Βήμα 3ο: Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με 50 γρ. με την μαύρη ζάχαρη, 100 ml. νερό και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, βράζουμε τα υλικά, χωρίς ν΄ανακατέψουμε, για 3 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι.

Βήμα 4ο: Προσθέτουμε σε ροή το καυτό σιρόπι στο μείγμα αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας την κρέμα καρύδας, το ινδοκάρυδο και το μείγμα που ετοιμάσαμε με το τυρί κρέμα.

Βήμα 5ο: Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπωλ και το παγώνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.

Βήμα 6ο: Κατόπιν χτυπάμε το παγωτό με μπίμερ ή στο μίξερ, το ξαναβάζουμε σε φόρμα που έχουμε καλύψει με μεμβράνη τροφίμων και προσθέτουμε τα ψημένα κεράσια.

Bήμα 7ο: Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για 4 ώρες, χτυπάμε ξανά το παγωτό και το επαναφέρουμε στη φόρμα που έχουμε καλύψει ξανά με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε στην κατάψυξη.

Βήμα 8ο: Το αφήνουμε 20-30 λεπτά στη συντήρηση και σερβίρουμε με μείγμα από μπικότα, καρύδα και αλατισμένο φυστίκι.

Σημειώσεις για τη συνταγή

  • Την παραπάνω διαδικασία πάγωμα-χτύπημα την εκτελούμε ακόμη 3-4 φορές ακόμη ανά 1 ώρα αν θέλουμε να έχουμε ένα πολύ αφράτο παγωτό.
  • Αν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στον κάδο της και στο τέλος προσθέτουμε τα ψημένα κεράσια.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και βύσσινα ή όποιο άλλο φρούτο θέλουμε.

Kαλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved