Δροσερό παγωτό με γιαούρτι και φυστικοβούτυρο - Πανεύκολο και χωρίς ζάχαρη

  • Εύκολο παγωτό με τρία υλικά
  • Αυτό το παγωτό είναι έτοιμο σε 1 λεπτό (plus ο χρόνος για να παγώσει)
Δροσερό παγωτό με γιαούρτι και φυστικοβούτυρο - Πανεύκολο και χωρίς ζάχαρη
bigstockphoto.com

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, θέλουμε να καταναλώνουμε δροσερά σνακ (εκτός από πολλά υγρά).

Παράλληλα, η επιθυμία για ένα παγωτό είναι πιο έντονη. Αυτό καταδεικνούουν και οι πωλήσεις παγωτών που εκτοξεύονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η σημερινή μας λοιπόν συνταγή είναι για ένα πανεύκολο σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη, ιδιαίτερα όμως γευστικό. 'Ο,τι καλύτερο δηλαδή για εσάς και κυρίως για τα παιδιά.

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 200 γραμμάρια κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 240 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας φυσικό φυστικοβούτυρο χωρίς προσθήκη ζάχαρης
vatomoura1

Βατόμουρα

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα βατόμουρα δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά περιέχουν και θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνη C, φυτικές ίνες, τανίνες, αντιοξειδωτικές ανθοκυανίνες, μαγγάνιο, λουτεΐνη και φυλλικό οξύ. Μπορείτε να τα καταναλώσετε με πολλούς τρόπους, π.χ. στα δημητριακά πρωινού, με γιαούρτι, σε σαλάτες ή σε παγωτό!

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια υγιεινή τροφή και μαζί με το γάλα, αποτελούν την κύρια πηγή ασβεστίου. Τα βακτήρια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων.

fistikovoutiro1

Φυστικοβούτυρο

Το φυστικοβούτυρο θεωρείται πολύ θρεπτικό και αυτό γιατί εκτός από την υψηλή περιεκτικότητά του σε μέταλλα, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά μικροσυστατικά, το 75% των λιπαρών του είναι ακόρεστα. Έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ακόρεστων λιπαρών αντί για κορεσμένων, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL (κακής) χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Στο multi αναμειγνύετε τα παγωμένα βατόμουρα με το γιαούρτι και το φυστικοβούτυρο.

Βήμα 2ο

Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια το αδειάζετε σε ένα γυάλινο μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά με 1 ώρα.

Βήμα 4ο

Το σερβίρετε σκέτο, με ξηρούς καρπούς ή με ότι άλλο σας αρέσει.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved