Εύκολες συνταγές για παιδιά με απλά υλικά

Photo by Derek Owens on Unsplash

Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι γνωστό πως δεν τρελαίνουν τους μικρούς μας φίλους, όμως σας έχουμε όλες τις παραλλαγές για να βάλετε τα λαχανικά στο καθημερινό τους γεύμα χωρίς να το καταλάβουν!

Παιδικό πιτσόψωμο με λαχανικά

Το πιτσόψωμο αυτό θα ξετρελάνει τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους μας, λόγω της απλότητας της κατασκευής του αλλά και της πεντανόστιμης γεύσης του! Φτιάξτε το μαζί με τα παιδιά σας!

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ψωμί με προζύμι
  • 300 γρ. λαχανικά της επιλογής σας (πχ. μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδι, κολοκυθάκι)
  • 150 γρ αλλαντικά (μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα)
  • 1 κ.τ.γ αλάτι
  • 1 κ.τ.γ ρίγανη
  • Λίγο θυμάρι
  • 300 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
  • 2 κ.τ.σ σιμιγδάλι χοντρό

Συνταγή

  • Ξεκινάμε με το ζυμάρι μας ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας του ψωμιού με προζύμι.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι για λίγο να ξεκουραστεί και κόβουμε τα λαχανικά μας και τα αλλαντικά σε μικρά κυβάκια.
  • Τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν.
  • Τα προσθέτουμε στο ζυμάρι μας μαζί με τη ρίγανη, το αλάτι, το θυμάρι και τα τυριά.
  • Σε μια φόρμα κέικ παραλληλόγραμμη απλώνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι, ώστε να μη κολλήσει το πιτσόψωμο όταν το βγάλουμε.
  • Βάζουμε όλο το μίγμα στην φόρμα και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο σιμιγδάλι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μια πετσέτα και αφήνουμε περίπου 40 λεπτά να φουσκώσει.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Όταν το βγάλουμε απ’ τον φούρνο το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα ώστε να κρυώσει, κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.

Photo by Michael Starkie on Unsplash

Παιδικά μπιφτέκια λαχανικών

Η αγαπημένη κλασική συνταγή μικρών και μεγάλων στην πιο υγιεινή της εκδοχή!

Συστατικά

  • 2 πατάτες βραστές
  • 1 καρότο
  • 2 πιπεριές
  • 15 τεμάχια μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κολοκύθι
  • 100γρ φιλαδέλφια
  • 90 γρ κουάκερ
  • 1 αυγό
  • 1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι
  • Γλυκοπατάτα για συνοδευτικό

Συνταγή

  • Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας σε μικρά τετραγωνάκια (καρέ) το καρότο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το κολοκύθι.
  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε όλα μας τα λαχανικά, αυτό θα πάρει περίπου 5 λεπτά, προσοχή μην αλατίσετε γιατί θα βγάλουν όλα τα υγρά τα λαχανικά μας.
  • Όταν σοταριστούν καλά μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  • Λιώστε τις πατάτες με ένα πιρούνι όσο είναι ακόμα ζεστές και προσθέστε και αυτές στο μπολ.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το κουάκερ, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το αυγό.
  • Βάζουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο, έπειτα πλάθουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Αν θέλετε να σερβίρετε με γλυκοπατάτα που αρέσει πολύ στα παιδάκια, απλά τυλίξτε τη με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, αν θέλετε σερβίρετε και με γιαουρτάκι, για πιο λίγες θερμίδες.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved