Γκοφρέτες από κινόα: Τι πρέπει να γνωρίζετε και πώς θα τις φτιάξετε

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι είναι οι γκοφρέτες από κινόα, πώς μπορείτε να τις φτιάξετε και γιατί σας ετοίμασα αυτή τη συνταγή...

Γκοφρέτες από κινόα: Τι πρέπει να γνωρίζετε και πώς θα τις φτιάξετε

Θα ξεκινήσω κατ’ αρχάς με την κινόα, ένα ακόμα τρόφιμο που θεωρείται υπερτροφή. Πιθανόν κάποιοι να τη δοκιμάσετε και να τη λατρέψετε και κάποιοι άλλοι να μη θέλετε να την προσθέσετε στη διατροφή σας! Όπως και να το κάνουμε, γούστα είναι αυτά! Το μόνο σίγουρο είναι πως αποτελεί ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο, κατάλληλο για χορτοφάγους, αυστηρά χορτοφάγους ή αλλιώς vegan, αλλά και για άτομα που ακολουθούν μια διατροφή χωρίς γλουτένη ή γαλακτοκομικά.

Η αλήθεια είναι πως σας έχω ξαναμιλήσει για αυτό το ψευδό-δημητριακό και για την υψηλή του διατροφική αξία. Μόνο και μόνο λόγω του ονόματός του θεωρώ πως το συγκεκριμένο τρόφιμο κινεί την περιέργεια… Σίγουρα η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, καθώς και το γεγονός ότι είναι αρκετά χαμηλό σε θερμίδες – συγκεκριμένα 117 θερμίδες στα 100 γρ. μαγειρεμένης κινόα - είναι αρκετοί από τους λόγους για τους οποίους αξίζει να το προσθέσετε στη διατροφή σας.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved