Πέντε βραδινά σνακ για παιδιά

  • Πέντε συνταγές για υγιεινά σνακ για παιδιά (και όχι μόνο!) με λιγότερες από 200 θερμίδες, για γλυκά και αλμυρά φαγητά.
  • Αλμυρά αβγο-μάφινς
  • Ρολάκια τορτίγιας
  • Μπισκότα με κινόα με βρώμη
  • Αυγόφετες
  • Ψητό Αχλάδι με επικάλυψη σοκολάτας
Πέντε βραδινά σνακ για παιδιά
Photo by Ola Mishchenko on Unsplash

Σε έναν ιδανικό κόσμο τρώμε το βραδινό μας νωρίς, σε μια ικανοποιητική ποσότητα που να μας γεμίζει και στη συνέχεια πέφτουμε για ύπνο χορτάτοι. Ωστόσο οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τέτοιοι που αυτό δεν συμβαίνει συχνά, με αποτέλεσμα να πεινάμε την ώρα που πηγαίνουμε να πέσουμε για ύπνο. Τις βραδινές ώρες συνήθως θα φάμε κάτι γλυκό και ανθυγιεινό που θα μας φορτώσει θερμίδες, οι οποίες δεν καίγονται με τίποτα!

Έχουμε τη λανθασμένη εντύπωση ότι ό,τι τρώμε αργά το βράδυ γίνεται άμεσα λίπος και κερδίζουμε βάρος.

Ωστόσο, αν πεινάμε προτού πέσουμε για ύπνο, πρέπει να ακούσουμε το στομάχι μας και να φάμε κάτι. Η επιλογή των κατάλληλων σνακ μπορεί να μας σώσει από το να κερδίσουμε βάρος.

Πέντε συνταγές για υγιεινά σνακ για παιδιά (και όχι μόνο!) με λιγότερες από 200 θερμίδες, για γλυκά και αλμυρά φαγητά.

Αλμυρά αβγο-μάφινς

Σε μια πλαστική φόρμα για ατομικές μερίδες μάφινς βάλε τυρί χαμηλών λιπαρών, γαλοπούλα, πιπεριές πολύχρωμες, και μανιτάρια. Γέμισε τα ¾ της φόρμας με ασπράδια αυγού και βάλτα στο φούρνο για 30 λεπτά.

Θερμίδες ανά μάφιν: 180 kcal
Θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, καροτενοειδή , βιταμίνη C

Ρολάκια τορτίγιας

Κόψε την τορτίγια σε 3 ισόποσα μέρη. Γέμισε με κοτόπουλο, ανθότυρο, και σπανάκι. Τύλιξε τες και πέρασε από πάνω με το πινέλο λίγο αυγό. Μπορείς να προσθέσεις σουσάμι. Ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά.

Θερμίδες ανά ρολό: 195 kcal
Θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Κ, μαγνήσιο

Μπισκότα με κινόα με βρώμη

Σε ένα μπολ βάλε 1 μπανάνα λιωμένη, 200γρ. κινόα βρασμένη, 60γρ. βρώμη, 1 κ.σ. σταφίδες, 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης, 1 κ.σ. ηλιόσπορο, 1 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρα 1 κ.σ. μέλι. Ανακάτεψε τα υλικά και πλάσε μικρά μπισκότα. Βάλ'τα στην λαδόκολλα και ψήσε για 40 λεπτά.

Θερμίδες ανά μπισκότο 40γρ.: 110 kcal
Θρεπτικά συστατικά: φυτική πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, σίδηρος, ασβέστιο, καλά λιπαρά οξέα, πολυφαινόλες

Αυγόφετες

Πέρασε ψωμάκια ολικής από το αυγό και ψήσε σε χαμηλή φωτιά στο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Θα χρειαστούν 15 λεπτά. Στην συνέχεια πρόσθεσε μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών και φρέσκια ντομάτα.

Θερμίδες ανά φέτα: 220 kcal
Θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, λυκοπένιο, βιταμίνες συμπλέγματος Β.

Ψητό Αχλάδι με επικάλυψη σοκολάτας

Κόψε τα αχλάδια σε μεγάλα κομμάτια μέσα σε ένα ταψί. Ρίξε από πάνω κουβερτούρα (70% κακάο), λίγα καρύδια και λίγο ρόδι. Βάλ'τα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Θερμίδες στα 80γρ: 160 kcal
Θρεπτικά συστατικά: βιταμίνη C, πολύφαινόλες, ταννίνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες συμπλέγματος Β, ασβέστιο, χλώριο, σίδηρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved