Νηστίσιμα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας - Χωρίς βούτυρο και αυγά (vid)

  • Νηστίσιμα μπισκότα με τέσσερα υλικά
  • Δύο εναλλακτικές για να τα ψήσετε
Νηστίσιμα μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας - Χωρίς βούτυρο και αυγά (vid)
Unsplash.com / Lisa Hanly

Η περίοδος της νηστείας είναι ευκαιρία για να ανακαλύψουμε νέες συνταγές, εύκολες, γρήγορες, με λίγα υλικά και εξίσου νόστιμες. Δείτε εδώ όλες όσες έχουμε μοριαστεί μαζί σας μέχρι στιγμής. Μία ακόμα νηστίσιμη συνταγή βρήκαμε και παρακάτω τη μοιραζόμαστε μαζί σας.

Σήμερα φτιάχνουμε μπισκότα τραγανά με μόλις τέσσερα υλικά. Δεν περιέχουν βούτυρο, γάλα ή αυγά και είναι η τέλεια γλυκιά λιχουδιά για το σχολείο ή τον απογευματινό σας καφέ. Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε μόλις 15 λεπτά.


https://www.instagram.com/p/CbshZQhOjnK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Βάλτε τη ζάχαρη στο multi και «χτυπήστε» την για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει σκόνη. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και ζάχαρη άχνη.

Βάλτε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέστε το ηλιέλαιο. Ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μία ζύμη σφιχτή και ομοιογενή.

Πάρτε μία κουταλιά μεγάλη από το μείγμα και πλάστε μία μπάλα. Πιέστε τη ζύμη και βάλτε το μπισκότο στο ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Εναλλακτική για το ψήσιμο:

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον φούρνο για το ψήσιμο, δοκιμάστε το εξής. Βάλτε τέσσερα ή πέντε μπισκότα σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια βάλτε ένα μεγαλύτερο τηγάνι στο μάτι και βάλτε μέσα σε αυτό το μικρότερο τηγάνι που έχετε τα μπισκότα. Σκεπάστε με το καπάκι το μικρότερο τηγάνι και ψήστε για 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Δείτε τη διαδικασία και με τις δύο εναλλακτικές ψησίματος στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved