Nηστίσιμες συνταγές: Energy balls για νήπια με λίγα υλικά

  • Τι είναι οι ενεργειακές μπουκίτσες;
  • Συνταγή για energy balls με χουρμάδες - Για νήπια και μεγαλύτερα παιδιά
Nηστίσιμες συνταγές: Energy balls για νήπια με λίγα υλικά

Τα energy balls ή «ενεργειακές μπουκίτσες» όπως τα λέμε στα ελληνικά, είναι ένα υγιεινό και πολύ θρεπτικό σνακ, κατάλληλο όχι μόνο για τους μεγάλους αλλά και για τα μικρά παιδιά. Συνήθως φτιάχνονται από αποξηραμένα φρούτα, βρόμη και ξηρούς καρπούς, τροφές δηλαδή εξαιρετικά ωφέλιμες για τον οργανισμό και με υψηλή διατροφική αξία.

Η Megan Gilmore είναι διατροφολόγος, μητέρα δύο παιδιών και έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για energy balls που μπορούν να φάνε και τα παιδιά νηπιακής ηλικίας. Περιέχουν χουρμάδες, βρόμη, σταφίδες και φυστικοβούτυρο. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν για την γλυκιά γεύση τους και εσείς για την ευκολία που μπορείτε να τα φτιάξετε.


https://www.instagram.com/p/CZPSSXfulYn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Energy balls για νήπια με χουρμάδες

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)
  • ¼ φλιτζάνι βρόμη
  • 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος ή σπόρους chia
  • Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε στο multi τους χουρμάδες και «χτυπήστε» τους μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια προσθέστε στο multi το φυστικοβούτυρο, τη βρόμη, τους σπόρους chia και το αλάτι. «Χτυπήστε» ξανά για δύο λεπτά μέχρι μα ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Από το μείγμα που δημιουργήσατε πλάστε μπαλάκια. Το κάθε ένα θα αντιστοιχεί σε μία κουταλιά της σούπας σε ποσότητα. Εάν το μείγμα είναι πολύ υδαρές προσθέστε λίγη βρόμη ή σπόρους chia. Εάν είναι πολύ «σφιχτό» προσθέστε λίγο φυστικοβούτυρο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής και στο παρακάτω βίντεο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved