Νόστιμα και υγιεινά energy balls για παιδιά που επέστρεψαν στα θρανία

Ιδανικά για πρωινό ή και σνακ.

Νόστιμα και υγιεινά energy balls για παιδιά που επέστρεψαν στα θρανία

Χθες τα παιδιά επέστρεψαν στην δια ζώσης εκπαίδευση και επιτέλους, μετά από μήνες, η καθημερινότητά τους θυμίζει περισσότερο αυτήν που είχαν την προ lockdown εποχή.

Μαζί με τα παιδιά, στις παλιές μας συνήθειες επιστρέφουμε κι εμείς, οι μαμάδες, οι οποίες μετά από μήνες καλούμαστε και πάλι να ετοιμάσουμε τάπερ με σνακ για το σχολείο.

Το κολατσιό -όπως έχει αναφέρει πολλές φορές και η διατροφολόγος του Mothersblog, Ευσταθία Παπαδά, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή των παιδιών, καθώς μειώνει το αίσθημα της πείνας μεταξύ των κυρίως γευμάτων, δίνει ενέργεια και συμβάλλει στην πρόσληψη των απαραίτητων συστατικών που έχει ανάγκη ο παιδικός οργανισμός.

Τα σπιτικά σνακ είναι σαφώς πάντα η καλύτερη επιλογή για αυτό κι εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή για ένα γλυκό σνακ που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα και που θα χαρίσει στο παιδί σας ενέργεια, κρατώντας το παράλληλα χορτάτο για ώρα.

Energy balls με δημητριακά και φυστικοβούτυρο


https://www.instagram.com/p/Bmtcr59AY6M/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη, δεν χρειάζεται καν ψήσιμο και μάλιστα μπορείτε να φτιάξετε τις ενεργειακές μπαλίτσες μαζί με τα παιδιά, περνώντας έτσι δημιουργικό χρόνο μαζί στην κουζίνα.

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι βρόμη
1/2 φλιτζάνι λιναρόσπορο
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1/3 φλιτζάνι μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας

Δείτε πώς θα φτιάξετε τα energy balls βήμα - βήμα στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved