Νηστίσιμες σοκολατένιες μπάλες με ταχίνι - Πανεύκολες με μόλις 3 υλικά

  • Συνταγή για νηστίσιμες γλυκές μπαλίτσες με τρία υλικά
  • Δεν περιέχουν ζάχαρη ή βούτυρο

Από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε είναι αυτές οι σοκολατένιες μπάλες καθώς περιέχουν μόλις τρία υλικά: ταχίνι , κακάο σε σκόνη και χουρμάδες.

Είναι νόστιμες, υγιεινές, εύκολες και μπορείτε να τις διατηρήσετε αρκετές ημέρες στο ψυγείο ( αν περισσέψουν). Επίσης είναι χωρίς γλουτένη, χωρίς λάδι και δεν περιέχουν ξηρούς καρπούς.



Μέθοδος

Οι μπαλίτσες δεν χρειάζονται ψήσιμο αλλά θα χρειαστείτε επεξεργαστή τροφίμων.

Γεύση

Έχουν πλούσια γεύση και μπορείτε να τις απολαύσετε , όπως και τα παιδιά, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ως γλυκό σνακ ή επιδόρπιο.

Συστατικά

Ταχίνι: χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε ταχίνι έχετε στο σπίτι. Αν πάλι δεν σας αρέσει μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φυστικοβούτυρο.

Κακάο: Προτιμήστε ένα κακάο πλούσιο σε γεύση ( βιολογικό ή μη).

Χουρμάδες: Οποιαδήποτε ποικιλία κι αν επιλέξετε θα πρέπει οι χουρμάδες να είναι μαλακοί και υγροί. Εάν έχετε μόνο ξηρούς χουρμάδες, θα πρέπει να τους μουλιάσετε στο νερό για να μπορέσετε στη συνέχεια να τους πολτοποιήσετε.



Υλικά

  • 2 φλιτζάνια (350 g), χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι ταχίνι (125 γρ.)
  • 1/2 φλιτζάνι ακατέργαστη σκόνη κακάο (45 γρ.)
  • προαιρετικά: 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προσθέστε τους χουρμάδες, τη σκόνη κακάο και το ταχίνι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πηχτή, κολλώδες ζύμη ώστε να μπορείτε να την πιέσετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας.

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πλάσετε τη ζύμη σε μπάλες. Αν θέλετε, κυλήστε κάθε μπάλα σε σκόνη κακάο, ζάχαρη καρύδας ή καρύδα σκέτη.

Αποθήκευση : Αποθηκεύστε τις μπάλες στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες ή καταψύξτε για έως και 2 μήνες.



Η ζύμη δεν πλάθεται

Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζεστό νερό και πλάστε την ξανά. Λογικά δεν πρέπει να χρειαστείτε έξτρα νερό.

Τι να κάνετε αν έχετε μόνο ξηρούς χουρμάδες

Εάν έχετε μόνο ξηρούς χουρμάδες, θα πρέπει να τους μουλιάσει σε βρασμένο νερό για 15 λεπτά πριν από τη χρήση.
Αφού μουλιάσουν, τους στραγγίζετε καλά γιατί αν έχουν υγρά μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο επιπλέον κακάο για να εξισορροπήσετε την προστιθέμενη υγρασία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved