Νηστίσιμη κρέμα πορτοκαλιού με μόλις δύο υλικά και χωρίς ζάχαρη (vid)

  • Πανεύκολη κρέμα με γεύση πορτοκάλι
  • Αυτή η συνταγή δεν έχει αυγά ούτε γάλα
Νηστίσιμη κρέμα πορτοκαλιού με μόλις δύο υλικά και χωρίς ζάχαρη (vid)

Αν έχετε πορτοκάλια στο σπίτι, πέρα από ένα φρεσκοστυμμένο χυμό, είναι ευκαιρία να φτιάξετε μια πανεύκολη κρέμα.

Κι επειδή γνωρίζουμε ότι σας αρέσουν οι γρήγορες συνταγές, βρήκαμε μια ιδιαίτερα απλή με μόλις δύο υλικά: χυμό πορτοκαλιού και σιμιγδάλι. Δεν περιέχει, ούτε αυγά, ούτε, γάλα, ούτε καν ζάχαρη.

portokali

Πορτοκάλι: Θρεπτική αξία

Το πορτοκάλι είναι γνωστό για την πολύτιμη βιταμίνη C που μας δίνει ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό (87%) το καθιστά φρούτο εξαιρετικά ενυδατικό.
Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το πορτοκάλι έχει μόλις 47 θερμίδες, ενώ δίνει και 2,4 γραμμάρια φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προωθούν το αίσθημα του κορεσμού.

Όσον αφορά τις βιταμίνες και τα μέταλλα που παρέχει, αυτά είναι κυρίως η βιταμίνη C, η θειαμίνη, το φυλλικό οξύ και το κάλιο. Ένα μεγάλο πορτοκάλι αρκεί για να καλύψουμε σε ποσοστό 100% ή και περισσότερο τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνη C, ενώ η θειαμίνη (βιταμίνη Β1) εμπλέκεται στον μεταβολισμό και στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και συμβάλλει στην καλή διάθεση.

portokali1

Κρέμα πορτοκαλιού

Υλικά

  • 400 ml χυμό πορτοκαλιού (1 φλιτζάνι + ½ φλιτζάνι + 3 κ.σ.)
  • 40 γρ σιμιγδάλι πολύ ψιλό (1/4 φλ.)

Εκτέλεση

Κόβετε τα πορτοκάλια και τα στύβετε. Σουρώνετε το χυμό και τον βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση.
Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας καλά με τον αναδευτήρα. Μόλις το μείγμα πείξει αρκετά, τοποθετείτε το σκεύος σε ένα μεγαλύτερο που έχετε βάλει κρύο νερό και παγάκια. Το αφήνετε για λίγο και στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα με το μίξερ.
Προσοχή: αν τα πορτοκάλια δεν είναι γλυκά, πιθανόν η κρέμα να είναι ξυνή και να χρειαστεί να προσθέσετε λίγη ζάχαρη, αυτό όμως είναι προαιρετικό).
Μοιράζετε την κρέμα σε μπολ και μπορείτε να την απολαύσετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved