Eύκολες συνταγές που είναι έτοιμες σε λιγότερο από πέντε λεπτά (vid)

Eύκολες συνταγές που είναι έτοιμες σε λιγότερο από πέντε λεπτά (vid)
unsplash.com / Jason Briscoe

Το καθημερινό φαγητό είναι «πονοκέφαλος» για τη μαμά. Σπάνια της προτείνουν ιδέες αλλά συχνά ακούει σχόλια του τύπου « πάλι φακές;» , « δεν μ’ αρέσει το φαγητό», « όλο τα ίδια και τα ίδια μαγειρεύεις».

Αν λοιπόν ξεμείνατε από ιδέες, το mothersblog.gr είναι εδώ να σας προτείνει για ακόμα μια φορά απλές, εύκολες και γρήγορες συνταγές.

Ξεκινάμε με burger από noodles

Υλικά

  • Noodles (δύο συσκευασίες)
  • Ντομάτα
  • Αγγούρι
  • Τυρί gouda
  • Μαρούλι

Εκτέλεση

Τηγανίζετε τα noodles και τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι. Απλώστε την ντομάτα, το αγγούρι, το τυρί και το μαρούλι στο ένα noodle και σκεπάστε με το δεύτερο noodle ( όπως ακριβώς τα ψωμάκια του burger).



Λουκανοπιτάκια

Υλικά

1 έτοιμο φύλλο ζύμης ( φυσικά μπορείτε να ετοιμάσετε και σπιτικό)
Λουκάνικα Φραγκφούρτης

Εκτέλεση

Κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια και τυλίγεται τα λουκάνικα. Μπορείτε να χαράξετε τις άκρες της ζύμης και να την πλέξετε για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να τραγανίσουν .

Pancakes με δύο υλικά

Υλικά

Μία μπανάνα
Ένα αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνετε με ένα πιρούνι την ώριμη μπανάνα και την αναμειγνύετε με το αυγό που έχετε χτυπήσει ξεχωριστά. Χτυπάτε καλά και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστον λάδι φτιάχνετε τα pancakes. Σερβίρετε με μέλι, σοκολάτα, μαρμελάδα, ξηρούς καρπούς.



Σπιτικές πίτες με γιαούρτι

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε καλά τα δύο υλικά μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη ( ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο γιαούρτι). Την κόβετε σε τέσσερα κομμάτια και την ανοίγετε με έναν πλάστη. Σε αντικολλητικό τηγάνι την τηγανίζετε και την σερβίρετε με μαρμελάδα, τριμμένη ντομάτα, κι ότι άλλο θέλετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved