Πανεύκολες συνταγές με ζυμαρικά για παιδιά κάθε ηλικίας

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών σήμερα και τι καλύτερο από το να μαγειρέψετε με τα παιδιά σας μια νόστιμη μακαρονάδα.

Πανεύκολες συνταγές με ζυμαρικά για παιδιά κάθε ηλικίας

Μία από τις παγκόσμιες ημέρες που σίγουρα χαιρόμαστε να τιμάμε είναι αυτή των ζυμαρικών.

Καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών. Έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε την επέτειο αυτή για να μαγειρέψουμε ζυμαρικά.Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ζυμαρικών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τέταρτη θέση της διεθνούς κατάταξης που αφορά στην κατανάλωση ζυμαρικών, μετά την Ιταλία, την Τυνησία και τη Βενεζουέλα. Συγκεκριμένα, η μέση κατά κεφαλή κατανάλωση ζυμαρικών στη χώρα υπολογίστηκε στα 11, 1 κιλά / άτομο.

Θρεπτική αξία ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή θρεπτική αξία και χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και νάτριο (αλάτι). Συνδυάζοντάς τα με σάλτσες λαχανικών, κόκκινο κρέας, πουλερικά ή ψάρια, μπορούν να αποτελέσουν ένα πλούσιο σε γεύση και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα.Και φυσικά τα ζυμαρικά είναι το αγαπημένο φαγητό των παιδιών κάθε ηλικίας. Όπως κι αν τα σερβίρετε, σκέτα, με τυρί, με κόκκινη σάλτσα, με κιμά, με κρέμα γάλακτος, είναι εξίσου νόστιμα.

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μία από τις παρακάτω συνταγές. Είναι εύκολες, νόστιμες και κυρίως γίνονται με τα αγαπημένα ζυμαρικά των παιδιών.

Βίδες με παρμεζάνα



Σπαγγέτι με σάλτσα λαχανικών



Μακαρόνια με σπανάκι και μανιτάρια



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved