Συνταγή για το πιο εύκολο τιραμισού που έχετε φτιάξει

Έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά.

Συνταγή για το πιο εύκολο τιραμισού που έχετε φτιάξει

Ένα από τα αγαπημένα επιδόρπια είναι το κλασικό τιραμισού. Πλούσια και κρεμώδη υφή με γεύση από εσπρέσο, αμύγδαλο και σοκολάτα που λιώνουν στο στόμα.

Όπως διαβάζουμε στο el.wikipedia.org σύμφωνα με την παράδοση της ζαχαροπλαστικής το τιραμισού έχει ομοιότητες με κάποια επιδόρπια, ιδίως με τη σαρλότ (charlotte), που αποτελείται από κρέμα βαυαρίας , που περιβάλλεται από ένα στεφάνι σαβαγιάρ και καλύπτεται από γαρνιτούρα αγγλικής σούπας, που αποτελείται από στρώσεις σαβαγιάρ εμποτισμένο με ιταλικό λικέρ alchermes και/ή με το ιταλικό λικέρ rosolio και ζαχαροπλαστικής κρέμας.

Έχει ομοιότητες επίσης με το γλυκό Τορίνο, που αποτελείται από μπισκότα σαβαγιάρ βουτηγμένο στο λικέρ alchermes και στο λικέρ rosolio με ένα μείγμα από βούτυρο, κρόκους αυγού, ζάχαρη, γάλα, σκούρα σοκολάτα, και τη Βαυαρική Lombarda, με την οποία μοιάζει στην προετοιμασία και την παρουσία ορισμένων συστατικών όπως τα μπισκότα και τους κρόκους αυγών. Στη βαυαρική, χρησιμοποιείται βούτυρο και rosolio (ή alkermes), αλλά όχι το τυρί μασκαρπόνε και ο καφές

Οι συνταγές που μπορείτε να βρείτε το διαδίκτυο είναι πραγματικά πολλές ωστόσο αυτή που σας προτείνουμε σήμερα εκτός από νόστιμη είναι εξαιρετικά εύκολη.Γιατί θα χρειαστείτε μόλις 10 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό γλυκό.

Υλικά

600 γρ τυρί κρέμα
500 γρ κρέμα γάλακτος
1 και 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
2 πακέτα σαβαγιάρ
2 φλ. του τσαγιού χλιαρό νερό
3 κ.σ στιγμιαίο καφέ
1/3 φλ. του τσαγιού κονιάκ

Εκτέλεση

Βάλτε το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η υφή του σαν γιαουρτιού.Ενώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε ελαφρά.Διαλύστε στο χλιαρό νερό τον καφέ και το κονιάκ και βουτήξτε μέσα τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα. Έπειτα, απλώστε τα σε ένα πυρέξ, στρώστε από πάνω λίγη από την κρέμα σας και συνεχίστε τις στρώσεις. Τέλος, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγο κακάο και βάλτε το στο ψυγείο για λίγε ώρες ώστε να σφίξει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved