Τιραμισού της τεμπέλας: Δοκιμάστε την καλοκαιρινή συνταγή με φράουλες

Αφράτο, δροσερό, πεντανόστιμο.

Τιραμισού της τεμπέλας: Δοκιμάστε την καλοκαιρινή συνταγή με φράουλες

Το τιραμισού είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά της Ιταλίας.

Η βάση του είναι από μπισκότα σαβαγιάρ (ή άλλα μπισκότα που τρίβονται εύκολα ) βρεγμένα με καφέ και καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε, αυγά και ζάχαρη. Σε ορισμένες παραλλαγές, η κρέμα είναι επίσης αρωματισμένη με λικέρ.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παραλλαγές της βασικής, παραδοσιακής συνταγής όπως αυτή που βρήκαμε και σας την παρουσιάζουμε σήμερα με γιαούρτι και φράουλες.

Η βάση γι΄αυτό το τιραμισού είναι τα σαβαγιάρ, όμως αν δεν σας αρέσουν αντικαταστήστε τα με αφράτα μπισκότα. Άλλη μια διαφορά αυτής της συνταγής είναι ότι τα σαβαγιάρ είναι βρεγμένα με φρέσκο χυμό πορτοκάλι και όχι με καφέ.

Είναι πραγματικά από τις πιο εύκολες συνταγές που έχετε φτιάξει.

Υλικά

  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 8 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες
  • ½ κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουτί φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αν σας αρέσει πιο γλυκό το τιραμισού, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ρίχνετε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Μόλις τελειώσετε με χτύπημα, τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο και κόψτε τις φράουλες οι οποίες πρέπει να είναι φρέσκες.

Τώρα όλα τα συστατικά σας είναι έτοιμα για να… στήσετε αυτό το καλοκαιρινό τιραμισού. Σε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα ή πιρέξ αρχίστε να τοποθετείτε τα σαβαγιάρ εμποτισμένα με χυμό πορτοκάλι, στη συνέχεια την κρέμα και μετά τις φέτες φράουλας. Επαναλάβετε δύο ή τρεις φορές, ανάλογα με το μέγεθος και το βάθος του σκεύους. Θα πρέπει πάντα να τελειώνετε με μια στρώμα κρέμας και να απλώσετε μερικές φρέσκες φράουλες και λίγο ξύσμα μαύρης σοκολάτας ( προαιρετικά). Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο και μετά από περίπου 2 ώρες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: www.lifeinitaly.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved