Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κράνμπερι και σοκολάτα - Ιδανικό γλυκό για τις γιορτές

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με κράνμπερι και σοκολάτα - Ιδανικό γλυκό για τις γιορτές
Bigstock

Αυτό το στεφάνι με σπιτική ζύμη, σοκολάτα και κράνμπερι είναι πανεύκολο στην παρασκευή και πεντανόστιμο.

Άλλη μία χριστουγεννιάτικη συνταγή που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας, είναι αυτή για χριστουγεννιάτικο στεφάνι με σοκολάτα και κράνμπερι.

Μεταμορφώστε τα cinnamon rolls σε γιορτινά φιογκάκια για τα παιδιά σας

Το συγκεκριμένο γλυκό δεν είναι μόνο εντυπωσιακό αλλά και απολαυστικό στη γεύση. Η γέμιση με ζουμερά κράνμπερι και σοκολάτα προσφέρει μια υπέροχη ισορροπία γλυκού και όξινου ενώ μπορείτε εύκολα να το προσαρμόσετε στα γούστα σας. Για παράδειγμα, έχετε την εναλλακτική της λευκής σοκολάτας ή των ψιλοκομμένων ξηρών καρπών προσθέτοντας ξύσμα από πορτοκάλι στη γέμιση.

Όσο για το πασπάλισμα με άχνη ζάχαρη είναι προαιρετικό καθώς μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με έξτρα λιωμένη σοκολάτα.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα με τορτίγιες και κρέμα αβοκάντο

Τι θα χρειαστείτε

  • Μεγάλη κατσαρόλα

  • Ξύλινη κουτάλα

  • 2 μπολ ανάμειξης

  • Πλάστη

  • Ταψί φούρνου

Πηγή συνταγής donalskehan.com

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 400 ml γάλα
  • 110 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη
  • 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
  • 4 κουταλάκια της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής, χτυπημένο (για άλειμμα)
  • Για τη γέμιση:
  • 110 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 90 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμέαρια φρέσκα κράνμπερι
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα, χοντροκομμένη

Βήματα

  • Λιώνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το γάλα ανακατεύετε και, όταν το μείγμα γίνει χλιαρό, αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τη μαγιά και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τον κάρδαμο. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε τα υγρά υλικά. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια πρόχειρη ζύμη. Όταν η ζύμη αρχίσει να δένει και δεν κολλάει πολύ, τη μεταφέρετε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνετε για περίπου 6 λεπτά.
  • Αν η ζύμη κολλάει, πασπαλίζετε με λίγο ακόμη αλεύρι. Τη μεταφέρετε σε αλευρωμένο μπολ, τη σκεπάζετε με μεμβράνη και μια πετσέτα και την αφήνετε να φουσκώσει για 45 λεπτά σε ζεστό, σκοτεινό μέρος.
  • Για τη γέμιση, σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία κρέμα.
  • Όταν η ζύμη φουσκώσει, την ξεφουσκώνετε πιέζοντάς τη ελαφρά. Την ανοίγετε σε μεγάλο ορθογώνιο φύλλο, πάχους περίπου 3 χιλιοστών, και απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση.
  • Σε ένα μπολ πιέζετε ελαφρά τα κράνμπερι και τα σκορπίζετε πάνω στη ζύμη μαζί με τη σοκολάτα.
  • Τυλίγετε τη ζύμη από τη μακριά πλευρά σε ρολό, ώστε να σχηματιστεί ένας μακρύς κύλινδρος. Κόβετε το ρολό κατά μήκος στη μέση, στρίβετε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους και ενώνετε τις άκρες σχηματίζοντας στεφάνι.
  • Σκεπάζετε ξανά και αφήνετε να φουσκώσει για ακόμη 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Αλείφετε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη .
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Ψήνετε το στεφάνι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα και να φουσκώσει καλά. Το βγάζετε από τον φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια κόβετε και σερβίρετε.
DPG Network
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved