Κι όμως αυτό είναι το μυστικό για απόλυτα κρεμώδη πουρέ που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Τα παιδιά λατρεύουν τον πουρέ πατάτας, είναι από τα αγαπημένα τους συνοδευτικά. Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο, και εμείς, θέλοντας να σας δώσουμε την καλύτερη, ψάξαμε και βρήκαμε όχι μόνο την καλύτερη αλλά και το μυστικό για να γίνει απόλυτα κρεμώδης.
Φτιάξτε pancakes από πουρέ πατάτας
Κι ενώ όλοι έχουμε αγαπημένες παραλλαγές του πουρέ – με βούτυρο, γάλα ή κρέμα – στο allrecipes.com αποκαλύφθηκε ένα συστατικό που ανεβάζει τον πουρέ σε εντελώς νέο επίπεδο: το boursin. Ναι, αυτό το αρωματισμένο τυρί κρέμα με σκόρδο και βότανα δίνει στον πουρέ υφή που λιώνει στο στόμα και γεύση που όλοι θα λατρέψουν.
Το μυστικό; Αντικαθιστά όλα τα άλλα τυριά ή κρέμες που θα προσθέτατε συνήθως και προσφέρει πλούσια γεύση χωρίς επιπλέον κόπο.
Μοσχαρίσιες στηθοπλευρές με κόκκινο κρασί και πουρέ γλυκοπατάτας
Και τώρα η συνταγή που θα σας κάνει να ξεχάσετε κάθε άλλη:
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
για 4 μερίδες
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 ml γάλα (ή όσο χρειάζεται για τον πουρέ σας)
- 1 συσκευασία Boursin (προτιμήστε με σκόρδο, μυρωδικά ή καραμελωμένα κρεμμύδια)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
-
Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά).
-
Στραγγίστε τις και επιστρέψτε τις στην κατσαρόλα.
-
Προσθέστε το βούτυρο και λιώστε το ανακατεύοντας καλά.
-
Ρίξτε το γάλα λίγο-λίγο, μέχρι να αποκτήσετε την υφή που θέλετε.
-
Τέλος, θρυμματίστε το Boursin μέσα στον πουρέ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να γίνει βελούδινος.
-
Δοκιμάστε και ρυθμίστε με αλάτι και πιπέρι.
-
Σερβίρετε ζεστό και ετοιμαστείτε να δεχτείτε κοπλιμέντα από όλη την οικογένεια. Μην ξεχάσετε να μας στείλετε τις εντυπώσεις σας – υπόσχομαι ότι όλοι θα σας ζητούν τη συνταγή ξανά και ξανά