Συνταγή για να φτιάξετε αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ

Μαργαρίτα Νικολάου
Συνταγή για να φτιάξετε αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ
Bigstock

Μια συνταγή που θα γίνει αγαπημένη σας.

Με αφορμή την εκδρομή που πρόκειται να κάνει η κόρη μου στη Βιέννη σε μερικές εβδομάδες, αποφάσισα να σας δώσω την αυθεντική συνταγή για βιεννέζικο σνίτσελ. Ήταν η τέλεια αφορμή να ξαναθυμηθώ τις δικές μου γευστικές αναμνήσεις από τα ταξίδια μου στη Γερμανία και την Αυστρία – και να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που έχω στα τεφτέρια μου.

Τι να μαγειρέψω; Μπριζόλες, κοτόπουλο, χυλοπιτάκι, λαδερό - Αυτό το πρόγραμμα τα έχει όλα

Πώς έφτασε στα χέρια μου; Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές στη Γερμανία, και η συνταγή αυτή είναι από συγγενείς μου που μένουν εκεί – φτιαγμένη όπως την ετοιμάζουν Γερμανοί φίλοι τους εδώ και δεκαετίες. Είναι απλή και απίστευτα νόστιμη.

Φυσικά, δεν έχασα την ευκαιρία να πω στην κόρη μου πως πρέπει οπωσδήποτε να φάει βιεννέζικο σνίτσελ όταν βρεθεί στη Βιέννη – και της ζήτησα να μου πει εντυπώσεις. Είμαι πολύ περίεργη να μάθω αν θα εντοπίσει διαφορές από το δικό μου!

Το tip της μαμάς: Συμβουλές για νόστιμο χοιρινό στην κατσαρόλα

snitsel-gia-paidia.jpg

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσιο φιλέτο ή σπάλα σε κομμάτια περίπου 200 γραμ.
  • 3 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Αλεύρι (κοσκινισμένο, για το αλεύρωμα)
  • Τριμμένη φρυγανιά (τύπου panko ή χοντρή φρυγανιά)
  • Βούτυρο για το τηγάνισμα

Βήματα

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε προσεκτικά το μοσχάρι από τυχόν λίπος ή μεμβράνες.
  • Κάθε κομμάτι θα πρέπει να είναι λεπτό και τρυφερό. Αυτό θα πρέπει να αναφέρετε στον χασάπη σας.
  • Αλατίζουμε και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να «τραβήξει».
  • Πάμε στο πανάρισμα: Περνάμε πρώτα το κρέας από το αλεύρι (να καλυφθεί καλά και παντού).
  • Μετά το βουτάμε στο αυγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο αλάτι.
  • Τέλος, το καλύπτουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
  • Αφού τα ετοιμάσουμε όλα. Τα αφήνουμε στην άκρη για να περάσουμε στο τηγάνισμα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το καθαρό βούτυρο και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα σνίτσελ μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και γίνουν τραγανά.
  • Στραγγίζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Σερβίρουμε αμέσως με μια φέτα λεμόνι και - αν θέλουμε - με πατατοσαλάτα ή βραστές πατάτες ή πατάτες τηγανιτές.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved