Συνταγή για νόστιμο και αρωματικό κέικ με γαρίφαλο και κανέλα.
Όταν αρχίζει το πρώτο φθινοπωρινό κρύο και οι βροχές, ξέρεις ότι είναι η ιδανική εποχή να ανάψεις τον φούρνο και να γεμίσεις το σπίτι με αρώματα γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου. Αυτό το κέικ είναι η απόλυτη συντροφιά για τα απογεύματα του Οκτώβρη — εκείνα τα ήσυχα, που θέλεις απλώς να φτιάξεις κάτι γλυκό, να βάλεις μια ζεστή κούπα τσάι και να αφήσεις το σπίτι να μοσχοβολήσει.
Νηστίσιμο Carrot Cake σε τετράγωνο ταψί χωρίς μίξερ
Δεν είναι ένα ακόμη απλό κέικ. Είναι το ιδανικό για να καλέσεις τις φίλες-μαμάδες για απογευματινό καφέ και κουβεντούλα. Μπορείς να το ψήσεις σε φόρμα, σε ταψάκι ή να το κάνεις σε cupcakes για τα παιδιά – ό,τι κι αν διαλέξεις, η επιτυχία είναι εγγυημένη.
Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα σοκολατένια ή λεμονάτα κέικ , αυτό εδώ θα γίνει η νέα σου φθινοπωρινή συνήθεια. Μαλακό, αφράτο, με την τέλεια ισορροπία μπαχαρικών, είναι σαν μια αγκαλιά σε μορφή γλυκού.
Κέικ με βρόμη, μπανάνα και φιστικοβούτυρο στο air fryer
Συνταγή για αρωματικό κέικ με μπαχαρικά
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 20'
Υλικά
- 1 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρύφαλο τριμμένο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ φλ. γάλα πλήρες
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Βήματα
-
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά και τα κοσκινίζουμε ώστε να ενωθούν καλά. Αν η ζάχαρη έχει σβόλους, τους διαλύουμε.
-
Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια με ένα πιρούνι.
-
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και ανοιχτόχρωμο.
-
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το μείγμα με τα αυγά — ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα στερεά υλικά.
-
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το αδειάζουμε σε φόρμα 20 εκ. ή σε ταψί 9x13 ιντσών (ή σε θήκες για cupcakes).
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για: περίπου 18-20 λεπτά σε στρογγυλή φόρμα / περίπου 30 λεπτά σε μεγάλο ταψί / περίπου 15 λεπτά αν φτιάξεις cupcakes
-
Αφήνουμε να κρυώσει και —αν θέλουμε— πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ή συνοδεύουμε με ένα κουτάλι γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα.