Πανεύκολη συνταγή για λινγκουίνι ολικής άλεσης με ανθότυρο & σπανάκι

Χρειάζονται μόλις μερικά λεπτά για να ετοιμαστεί αυτή η συνταγή.

Mamatsita
Πανεύκολη συνταγή για λινγκουίνι ολικής άλεσης με ανθότυρο & σπανάκι

Μια υπέροχη, πανεύκολη μακαρονάδα σε μια κρεμώδη σάλτσα από ανθότυρο, με σπανάκι και λινγκουίνι ολικής άλεσης.

Τα λινγκουίνι ολικής άλεσης είναι γεμάτα φυτικές ίνες. Παρόλα αυτά πρόσθεσα στη συνταγή και σπανάκι, για να έχω και λίγο πράσινο στο πιάτο.Αν όμως δεν έχεις σπανάκι ή δεν το προτιμάς, αλλά θέλεις κι εσύ λίγο πράσινο στο πιάτο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπρόκολο, κόβοντας το σε μικρά μπουκετάκια και να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία βρασμού όπως σου δείχνω στο βίντεο με το σπανάκι.

Σε περίπτωση που δεν έχεις φρέσκο σπανάκι (ή μπρόκολο), φυσικά και μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένο.Όπως κάθε μακαρονάδα, έτσι κι αυτή μπορεί να έχει αρκετές προσθήκες. Για παράδειγμα, η προσθήκη κοτόπουλου (σε μπουκίτσες ή σε φιλέτο το οποίο ψήνεις σε αντικολλητικό σκεύος και μετά προσθέτεις στην σάλτσα) θα δώσει ακόμα περισσότερη γεύση και πρωτεΐνη στο πιάτο σου.

lingouini

Υλικά

500 γρ. λινγκουίνι ολικής άλεσης
300 γρ. φρέσκο σπανάκι
3 – 4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα γάλα
300 γρ. ανθότυρο
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
αλάτι – πιπέρι

Διάβασε και δες πως γίνονται τα λινγκουίνι ολικής άλεσης με ανθότυρο και σπανάκι:



  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα λινγκουίνι ολικής άλεσης και τα τα βράζω al dente.
  2. Δύο με τρία λεπτά πριν σουρώσω τα ζυμαρικά, βάζω στην ίδια κατσαρόλα το φρέσκο σπανάκι.
    Χρειάζονται ελάχιστα λεπτά για να μαλακώσει το σπανάκι κι έτσι μόλις γίνει αυτό, φυλάω μια κούπα από το νερό των ζυμαρικών και σουρώνω τα μακαρόνια.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζω τη σάλτσα προσθέτοντας σε ένα βαθύ αλλά φαρδύ σκεύος το ελαιόλαδο. Το ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μαζί με το σκόρδο για ένα περίπου λεπτό, μέχρι το σκόρδο να γυαλίσει αλλά να μην αλλάξει χρώμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτω το γάλα και το ανθότυρο, το οποίο έχω λιώσει με ένα πιρούνι. Ρίχνω μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.
  5. Προσθέτω την μισή ποσότητα από το νερό βρασμού που έχω κρατήσει, ανακατεύω ξανά κι αφήνω την σάλτσα να πάρει μια πρώτη βράση.
    Μην σε “ξενίσει” η χρήση του μοσχοκάρυδου. Ταιριάζει απόλυτα με το σπανάκι.
  6. Μόλις η σάλτσα δέσει, ρίχνω μέσα τα λινγκουίνι και το σπανάκι και ανακατεύω καλά.Αν η σάλτσα είναι πηχτή, την αραιώνω με το υπόλοιπο νερό των ζυμαρικών.
  7. Σερβίρω την μακαρονάδα με τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved