Μακαρονάδα με κοκκινιστά κεφτεδάκια - Τη ζητήσατε και σας τη δίνω

Mamatsita
Μακαρονάδα με κοκκινιστά κεφτεδάκια - Τη ζητήσατε και σας τη δίνω
Bigstock

Μετά από τόοοοσα μηνύματα, ιδού η συνταγή για μακαρονάδα με κοκκινιστούς κεφτέδες.

Δεν περίμενα ποτέ ένα βίντεο με μια απλή μακαρονάδα και κοκκινιστά κεφτεδάκια να έκανε «πάταγο» στο Instagram.

Η αλήθεια είναι ότι μου δείχνετε την αγάπη σας καθημερινά μέσα από τα σχόλια και τις συνταγές μου που φτιάχνετε και τις αναρτάτε στο Instagram.

Αφού μου στείλατε τόσα μηνύματα για αυτή τη μακαρονάδα δεν γινόταν να μην μοιραστώ μαζί σας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της. Δείτε τα υλικά που ακολουθούν παρακάτω και πώς θα την φτιάξετε.

https://www.instagram.com/p/ClROjTMoRHU

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

  • μισό κιλό μπαγιάτικο ψωμί (δίχως την κόρα)
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι (μεγαλούτσικο)
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κ γλ γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ γλ σκόνη σκόρδου
  • 1 κ γλ ξερό δυόσμο
  • 1/2 κ γλ ξερή ρίγανη
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Βήματα

  • Μούλιασα μισό κιλό χθεσινό ψωμί (δίχως την κόρα) σε 100 ml κόκκινο κρασί.
  • Αφού μαλάκωσε αρκετά, το στράγγιξα με τα χέρια μου και το πρόσθεσα σε μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τα ζύμωσα όλα αυτά καλά, έπλασα τους κεφτέδες, τους έβαλα στο ρηχό ταψί του φούρνου, τους ράντισα με λίγο ελαιόλαδο και τους έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20 λεπτά.
  • Στο μεταξύ έφτιαξα τη σάλτσα με 400 ml χυμό ντομάτας, έβαλα αλάτι-πιπέρι, 1 ξυλάκι κανέλα και λίγο ελαιόλαδο .
  • Μόλις έγιναν οι κεφτέδες τους έριξα μέσα. Σέρβιρα με σπαγγέτι και τριμμένη μυζήθρα. Όνειρο.
  • Το κόκκινο κρασί στο μούλιασμα του ψωμιού δεν είναι απαραίτητο. Προσθέτει όμως γεύση 😘
DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved