Το καλύτερο κέικ σοκολάτας στον κόσμο είναι επίσης και το πιο εύκολο

Μαργαρίτα Νικολάου
Το καλύτερο κέικ σοκολάτας στον κόσμο είναι επίσης και το πιο εύκολο
Bigstock

Μια συνταγή μόνο για chocolate lovers.

Κι όμως βρήκαμε την τέλεια συνταγή για Brooklyn Blackout Cake!

Τι είναι το Brooklyn Blackout Cake;

Το Brooklyn blackout cake είναι ένα πλούσιο σοκολατένιο κέικ με στρώσεις υγρού, σοκολατένιου κέικ γεμισμένου με πουτίγκα σοκολάτας, καλυμμένο με ένα παχύρρευστο σοκολατένιο γλάσο και μερικές φορές καλυμμένο με ψίχουλα σοκολατένιου κέικ.

Το κέικ δημιουργήθηκε από το αρτοποιείο Ebinger's Bakery κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς η γειτονιά υπέστη υποχρεωτικές διακοπές ρεύματος για την προστασία του ναυπηγείου του Μπρούκλιν. Δυστυχώς, το Ebinger's έκλεισε το 1972, αλλά το κέικ σοκολάτας τους έγινε διάσημο και ένα από τα πιο νόστιμα αμερικανικά κέικ.

Συνταγή για σοκολατένια τούρτα με γεύση πραλίνας φουντουκιού

Απλοποιώντας το Brooklyn Blackout Cake αλλά διατηρώντας την πλούσια γεύση του

Με τόσα πολλά συστατικά, το Brooklyn blackout cake δεν είναι και το πιο εύκολο στην παρασκευή του. Υπάρχει όμως μια πιο εύκολη εκδοχή

Το μυστικό βρίσκεται στην «χτυπημένη» γκανάς

Επιλέξτε μια ημίγλυκη ή γλυκόπικρη σοκολάτα (βεβαιωθείτε ότι είναι λιγότερο από 80% κακάο) και ψιλοκόψτε την. Η κουβερτούρα σοκολάτας, η οποία περιέχει επιπλέον βούτυρο κακάο, λειτουργεί ακόμη καλύτερα.

Βάλτε την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 1 έως 2 λεπτά. Προσθέστε τη σοκολάτα και αφήστε την να «κάτσει» για μερικά λεπτά πριν τη χτυπήσετε με το σύρμα και γίνει λεία και γυαλιστερή.

Η συνταγή για το πιο αφράτο κέικ σοκολάτας με γλάσο είναι αυτή

Φτιάξτε πρώτα τη γκανάς για να της δώσετε αρκετό χρόνο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί όσο θα φτιάχνετε το κέικ σας. Δεν χρειάζεται να βιαστείτε βάζοντάς τη να παγώσει στο ψυγείο, γιατί μπορεί να την παγώσετε υπερβολικά - και δεν το θέλετε. Όταν είναι έτοιμη για χτύπημα, θα πρέπει να έχει την υφή του φυστικοβούτυρου (κανονικού, όχι φυσικού φυστικοβούτυρου) ή μιας πραλίνας φουντουκιού.

Αν θέλετε, μπορείτε να απλώσετε την γκανάς στο κέικ χωρίς να τη χτυπήσετε. Αν πάλι δεν θέλετε γκανάζ; Και μια βουτυρόκρεμα σοκολάτας είναι ιδανική.

keik-sokolatas-brooklyn.jpg

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά για να φτιάξετε το Brooklyn Blackout Cake.

πηγή: simplyrecipes.com

Υλικά

Για τη γκανάς:

  • 227 γραμμάρια ημίγλυκη ή πικρή σοκολάτα (όχι κομματάκια σοκολάτας), ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι (240ml) κρέμα γάλακτος

Για το κέικ:

  • 3/4 φλιτζανιού (63 γραμμάρια) κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζανιού (180ml) ζεστό νερό ή καφέ
  • 1 2/3 φλιτζάνια (356 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι (227 γραμμάρια) κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι (120ml) φυτικό λάδι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 3/4 φλιτζάνια (210 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Βήματα

Φτιάξτε τη γκανάς:

  • Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε ένα γυάλινο μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
  • Βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε πλήρη ισχύ σε διαλείμματα των 30 δευτερολέπτων μέχρι να αχνίσει, συνολικά 1 έως 2 λεπτά.
  • Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήστε την να λιώσει για 2 λεπτά.
  • Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει λεία. Αφήστε τη γκανάς στην άκρη να κρυώσει όσο φτιάχνετε το κέικ.

Φτιάξτε το κέικ|:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  • Βουτυρώστε καλά μια φόρμα για κέικ.
  • Προσθέστε το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ . Ρίξτε μέσα το ζεστό νερό ή τον καφέ και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να γίνει λείο και ελαφρώς παχύρρευστο.
  • Χτυπήστε την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το φυτικό λάδι. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε τα μαζί.
  • Τέλος, προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χρησιμοποιήστε το σύρμα για να ανακατέψετε απαλά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο.
  • Ψήστε μέχρι μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή, 30 έως 35 λεπτά.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου στη φόρμα, περίπου 1 ώρα.
  • Χτυπήστε τη γκανάς: Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός για να χτυπήσετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 4 λεπτά.
  • Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να απλώσετε τη χτυπημένη γκανάς πάνω στο κρύο κέικ.
  • Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.
  • Φυλάξτε το κέικ, καλά καλυμμένο, στον πάγκο για έως 3 ημέρες ή στο ψυγείο για έως 5 ημέρες.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved