Αφράτο κέικ με κομμάτια μήλου.
Αυτό το κέικ μήλου είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε χρησιμοποιώντας μερικά βασικά υλικά και μήλα κομμένα σε κύβους.
Μηλόπιτα σιροπιαστή σαν μπακλαβάς
Είναι αφράτο, έχει νόστιμη γεύση, δεν τρίβεται και μπορείτε να το απολαύσετε με το πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ ενώ τα παιδιά μπορούν να το πάρουν ως κολατσιό στο σχολείο.

Τα καλύτερα μήλα για κέικ μήλου
Τα καλύτερα μήλα για κέικ εξαρτώνται από τις γευστικές σας προτιμήσεις αλλά καλό είναι να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία ποικιλίες για πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Τα μήλα Granny Smith, Fuji και Gala είναι ιδανικά για να φτιάξετε σπιτικό κέικ μήλου.
Μηλόπιτα της τεμπέλας - Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει
πηγή συνταγής: allrecipes.com
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 25'
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι πουρέ μήλου χωρίς ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 φλιτζάνια μήλο σε κύβους (περίπου 2 μέτρια μήλα)
Βήματα
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς C. Λαδώστε και αλευρώστε ελαφρά ένα ταψί 9x13 ιντσών ή μια φόρμα.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με μίξερ το βούτυρο, τη σάλτσα μήλου και τα αυγά μαζί μέχρι να αφρατέψουν.
-
Προσθέστε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε τα μήλα.
-
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
-
Αφήστε το κέικ μήλου να κρυώσει και σερβίρετε πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη ( προαιρετικά).