Η καλύτερη ανάποδη μηλόπιτα που έχετε δοκιμάσει.
Συνταγές για μηλόπιτα υπάρχουν πολλές ωστόσο, αν θέλετε να δοκιμάσετε μια που κάνει τη διαφορά, τότε αυτή είναι σίγουρα η ιδανική.
Μηλόπιτα της τεμπέλας - Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει
Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα με καραμέλα. Τι σημαίνει στην πράξη; Φτιάχνετε σε χρόνο dt το γλάσο καραμέλας, απλώνετε τις φέτες μήλου και προσθέτετε το μείγμα για κέικ.
Aφράτη μηλόπιτα με μόλις τέσσερα υλικά
Τόσο απλά και τόσο εύκολα.
Αντί λοιπόν να ψήσετε το κλασικό κέικ, αξιοποιήστε τα μήλα που έχετε σπίτι (κι αν δεν έχετε, αγοράστε μερικά) κι απολαύστε μια μοναδική στη γεύση μηλόπιτα.
Προετοιμασία: 15'
Eκτέλεση: 45'
Υλικά
- ¾ του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 4 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες πάχους ¼ της ίντσας (6,3 χιλιοστά)
- Για την καραμέλα
- 1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Βήματα
-
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνετε μια φόρμα για κέικ 23cm (9 ιντσών).
-
Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη και σε ένα δεύτερο τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως ( μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σύρμα χειρός).
-
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
-
Για τη καραμέλα, λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά , προσθέτετε τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση, συνεχίστε να ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να φουσκώσει.
-
Αδειάστε την καραμέλα στη βουτυρωμένη φόρμα για κέικ.
-
Τοποθετήστε τα μήλα πάνω από την καραμέλα σε κυκλικό μοτίβο ( ή ανάλογα με το σχήμα της φόρμας). Ρίξτε το μείγμα του κέικ πάνω από τα μήλα και κουνήστε τη φόρμα για να « καθήσουν» τα υλικά και να φύγουν τυχόν φυσαλίδες.
-
Ψήστε για 45-55 λεπτά ή μέχρι το κέικ να είναι έτοιμο (η κορυφή του θα αναπηδά όταν την τρυπήσετε ελαφρά).
-
Αφήστε να κρυώσει και χαλαρώστε τα τοιχώματα του κέικ περνώντας ένα μαχαίρι βουτύρου περιμετρικά της φόρμας.
-
Τοποθετήστε ένα πιάτο ανάποδα πάνω από τη φόρμα και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το κέικ .
-
Σερβίρετε τη μηλόπιτα σκέτη, με παγωτό ή σαντιγί.