Νηστίσιμα σπανακοτυροπιτάκια

Νηστίσιμα σπανακοτυροπιτάκια
Bigstock

Κι όμως μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας σπανακοτυροπιτάκια ακόμη και κατά την περίοδο της νηστείας.

Σίγουρα μπορείτε να φτιάξετε απλά νηστίσιμα σπανακοπιτάκια και να αποφύγετε το τυρί, όμως, αφού υπάρχει η επιλογή του νηστίσιμου τυριού γιατί να μην το χρησιμοποιήσετε;

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν αρκετά μη ζωικά τυριά που μπορούν να αντικαταστήσουν το τυρί την περίοδο της νηστείας. Ένα τέτοιο τυρί θα χρησιμοποιήσετε και σε αυτή τη συνταγή.

Νηστίσιμα σπανακοτυροπιτάκια του ονείρου

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 κούπα νερό (χλιαρό)
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπες τριμμένο νηστίσιμο τυρί
  • 2 κούπες σπανάκι (φρέσκο ψιλοκομμένο)
  • 1 φακελάκι baking powder
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινη καπνιστή πάπρικα (1/2 κ.τ.σ. στη ζύμη και λίγο για πασπάλισμα στο τέλος)
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε καλά.
  • Έπειτα ρίξτε το σπανάκι και το τυρί. Ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε.
  • Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο αλεύρι αν δεν έχει αρκετή υγρασία ακόμη η ζύμη σας.
  • Πλάστε μπαλίτσες και τοποθετήστε τες σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα.
  • Αλείψτε τα από πάνω με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με λίγη πάπρικα και σουσάμι.
  • Ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved