Οι κίνδυνοι που κρύβει το καλοκαίρι για τα παιδιά και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Σίγουρα το καλοκαίρι αποτελεί την πιο διασκεδαστική εποχή για μικρούς και για μεγάλους, αφού ξεκινούν τα θαλασσινά μπάνια, οι εκδρομές, τα πικνίκ και η ποδηλασία!

Οι κίνδυνοι που κρύβει το καλοκαίρι για τα παιδιά και πώς να τους αντιμετωπίσετε

Όσο πιο συχνές είναι όμως οι εξωτερικές δραστηριότητες του παιδιού, τόσο μεγαλύτερη είναι η αναγκαιότητα για τήρηση αυστηρών μέτρων για την εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του παιδιού!

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ένωση, το καλοκαίρι κρύβει κινδύνους για τα παιδιά και προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς να τα προστατέψουν χωρίς να καταστραφεί η ξενοιασιά και η χαρά, έχει εκδώσει μερικές χρήσιμες συμβουλές:

prostasia paidion kalokairi 3

Προστασία από τον ήλιο:

τα ηλιακά εγκαύματα όχι μόνο δεν είναι ευχάριστα, αλλά μπορούν να αποβούν και καταστροφικά για την υγεία της επιδερμίδας. Καλό θα είναι να μειώνεται ο κίνδυνος έκθεσης της οικογένειας στις βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες με χρήση βαμβακερών ρούχων, με στενή πλέξη, με καπέλα και γυαλιά ηλίου. Το αντηλιακό θα πρέπει να έχει τον ενδεδειγμένο από τον παιδίατρο δείκτη προστασίας και να εφαρμόζεται κάθε μέρα, ακόμη και τις ημέρες με συννεφιά. Η εφαρμογή του θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 2 ώρες ή αμέσως μετά το κολύμπι ή κάποια δραστηριότητα που αύξησε την έκκριση ιδρώτα. Σε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας θα πρέπει να υπάρχει παροχή άφθονου πόσιμου νερού για το παιδί, προκειμένου να αποφευχθεί η αφυδάτωση.

Προστασία στο νερό:

ο πνιγμός αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών και των νηπίων. Ωστόσο οι γονείς μπορούν να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές κολύμπι για τα παιδιά, με τήρηση σωστών οδηγιών, κατάλληλης επίβλεψης και τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού. Ακόμη και στην περίπτωση που τα παιδιά έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς μαθήματα κολύμβησης, δεν θα πρέπει οι γονείς να τα αφήνουν μέσα στο νερό χωρίς επίβλεψη.

prostasia paidion kalokairi 1

Προστασία στο παιχνίδι με τραμπολίνο:

ακόμη και τα τραμπολίνο που είναι ενισχυμένα με δίχτυ και κατάλληλο δάπεδο και με τη συνεχή επίβλεψη των γονιών, μπορούν να αποτελέσουν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. Οι τραυματισμοί στο τραμπολίνο είναι συχνοί και δυνητικά μπορούν να γίνουν καταστροφικοί. Από ένα απλό διάστρεμμα μέχρι τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη διασκέδαση στο τραμπολίνο μπορούν να αποφευχθούν. Καλό θα είναι οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά για εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης.

Προστασία κατά την ποδηλασία:

τα παιδιά κάθε στιγμή που βρίσκονται επάνω στο ποδήλατό τους, θα πρέπει να φορούν το ειδικά και κατάλληλα σχεδιασμένο για την ηλικία τους κράνο. Τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν οποτεδήποτε και οπουδήποτε, ανεξαρτήτως της ταχύτητας κίνησης. Οι γονείς θα πρέπει να επιλέγουν κράνος για το συγκεκριμένο είδος άθλησης, να διδάσκουν στα παιδιά τους απαραίτητους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας προτού τους επιτρέψουν την κίνησή τους στο δρόμο.

Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
inkedin.com/in/kyriakakou
marialenakyriakakou@gmail.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved