Το παιδί σας τρώει τα νύχια του; Πέντε τρόποι να σταματήσει αυτή την κακή συνήθεια (pics)

Πώς θα σταματήσει το παιδί να τρώει τα νύχια του.

Το παιδί σας τρώει τα νύχια του; Πέντε τρόποι να σταματήσει αυτή την κακή συνήθεια (pics)

Πολλά παιδιά, όπως και ενήλικες, έχουν τη συνήθεια να τρώνε τα νύχια τους. Ειδικά, σε περιόδους άγχους, το να τρώμε τα νύχια μας, είναι κατά κάποιον τρόπο, αγχολυτικό.

Αισθανόμαστε, δηλαδή, ότι μπορούμε με αυτό τον τρόπο να διαχειριστούμε μία στρεσογόνα κατάσταση που βιώνουμε. Και μπορεί εκείνη τη στιγμή να νιώθουμε ότι χαλαρώνουμε, όμως, στην πραγματικότητα, καταστρέφουμε τα νύχια μας. Τους κάνουμε κακό.

Για πολλά παιδιά η ονυχοφαγία είναι μία κίνηση, που μπορεί να γίνει «εθιστική» χωρίς απαραίτητα να οφείλεται σε άγχος. Πώς λοιπόν μπορούμε να τα βοηθήσουμε να κόψουν αυτή την κακή συνήθεια;

Ιδού, παρακάτω κάποιοι τρόποι:

Βρείτε για ποιο λόγο το κάνει

Ο κύριος λόγος που τρώμε τα νύχια μας, είναι το άγχος. Όταν βρισκόμαστε σε μία στρεσογόνα κατάσταση, όπως λένε και οι ειδικοί, επιλέγουμε τα νύχια για να εκδηλώσουμε το άγχος μας, και έχει να κάνει με τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μήπως λοιπόν το παιδί έχει άγχος; Πρέπει λοιπόν να βρείτε το λόγο που αγχώνονται όπως και το γιατί δεν μπορεί να το διαχειριστεί.

Βοηθήστε το να βρει τρόπους να αντιμετωπίσει το άγχος

Αφού, λοιπόν, ανακαλύψετε για ποιο λόγο τρώει τα νύχια του, τότε βρείτε μαζί κάποιον άλλον τρόπο, σαφώς πιο υγιή, για να αντιμετωπίσει το άγχος. Μπορεί για παράδειγμα, να πάρει ένα αντί – στρες μπαλάκι ή να διοχετεύει τον εκνευρισμό του σε κάτι άλλο ( να βγει να περπατήσει, να γράψει, να ζωγραφίσει, κ.ο.κ.)

Δείτε τι άλλο μπορεί να κάνει το παιδί σας στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved