Viral φωτογραφία δείχνει πόσα μικρόβια βρίσκονται στα χέρια των παιδιών

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα μικρόβια βρίσκονται στα χέρια των παιδιών σας;

Viral φωτογραφία δείχνει πόσα μικρόβια βρίσκονται στα χέρια των παιδιών

Viral φωτογραφία δείχνει πόσα μικρόβια τελικά υπάρχουν στα χέρια ενός παιδιού ηλικίας 8 ετών... και πραγματικά θα εκπλαγείτε από αυτό που θα δείτε παρακάτω.

Αν και αυτή η φωτογραφία είχε εμφανιστεί ξανά στο παρελθόν (2015), βρέθηκε στο προσκήνιο για ακόμη μια φορά εξαιτίας του κορονοϊού.

Το χέρι αυτό ανήκει σε ένα 8χρονο παιδί που έπαιξε στην αυλή και άγγιξε το κατοικίδιό του. Η μητέρα του, η επιστήμονας Tasha Sturn, πίεσε το χέρι του παιδιού της για να συλλέξει τα βακτήρια και μετά από δύο μέρες, αφού είχε τα αποτελέσματα, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Microbiome World.


https://www.instagram.com/p/3jTr8CBYj_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα κίτρινα και τα πορτοκαλί σημάδια πιστεύεται ότι είναι μαγιά, ενώ τα άλλα σημάδια πιστεύεται ότι είναι βάκιλος και σταφυλόκοκκός.

Γι' αυτό κάθε φορά πριν τα παιδιά αγγίξουν το πρόσωπό τους ή φάνε πρέπει να πλένουν πολύ καλά με σαπούνι τα χέρια τους.

Όσο για τα αντισηπτικά; Ο Jack Gilbert, Ph.D., ένας επιστήμονας που μελετά το μικροβιολογικό οικοσύστημα στο Πανεπιστήμιο του Chicago, συμβουλεύει τους γονείς να μην το παρακάνουν με τα αντισηπτικά. «Τα αντισηπτικά χεριών μπορούν να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό... ειδικά αν τα παιδιά είναι επιρρεπή στις αλλεργίες!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved