Ονυχοφαγία: Το παιδί που τρώει τα νύχια του - Συμβουλές για γονείς

Τι να κάνετε αν το παιδί τρώει τα νύχια του.

Ονυχοφαγία: Το παιδί που τρώει τα νύχια του - Συμβουλές για γονείς

Η ονυχοφαγία είναι μια συνήθεια που δεν αρέσει στους γονείς. Το πρώτο που κάνουν είναι να συζητήσουν με το παιδί γι’ αυτή. Η συνήθης απάντηση των παιδιών, όμως, είναι «δεν καταλαβαίνω πως πάει το δάχτυλο στο στόμα».

Πρόκειται για μια δύσκολη έλξη

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια συνήθεια που δύσκολα την κόβεις, καθώς, όπως λένε και τα άτομα, το χέρι πάει μόνο του στο στόμα. Η αδυναμία που έχει το παιδί να ελέγξει αυτή τη συνήθεια είναι που προβληματίζει πολλές φορές τους γονείς. Υπάρχουν παιδιά που φτάνουν στο σημείο να ματώσουν τα δάκτυλά τους από την πολλή ονυχοφαγία.

Η ονυχοφαγία συνήθως συμβαίνει παντού

Το παιδί που τρώει τα νύχια του συνήθως το κάνει παντού όταν παρακολουθεί κάτι και έχει ελεύθερα τα χέρια του. Πιο χαρακτηριστικά το κάνει όταν πλήττει ή όταν βλέπει τηλεόραση, και βέβαια όταν είναι στεναχωρημένο μετά από μια διαφωνία.

Η ονυχοφαγία είναι κληρονομική

Θυμηθείτε μήπως ένας από τους δυο γονείς είχε αυτή τη συνήθεια στην παιδική του ηλικία και την έκοψε. Συχνά, στην οικογένεια συναντάμε κάποιο από τους δύο γονείς που είχε αυτή τη συνήθεια.

Η γνώμη του ειδικού

Η ονυχοφαγία είναι μια κακή συνήθεια που επηρεάζει αρκετά παιδιά, αλλά ευτυχώς για μικρά διαστήματα και συνήθως σταματάει από μόνη της. Το μεγαλύτερο μέρος των παιδιών εγκαταλείπει αυτή τη συνήθεια από μόνα τους αργά ή γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved