Αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για να αντιμετωπίσετε τον πυρετό στα μωρά

Όταν το μωρό σας κάνει για πρώτη φορά πυρετό δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε.

Αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για να αντιμετωπίσετε τον πυρετό στα μωρά

Ο πυρετός είναι ένα σύμπτωμα και όχι μια ασθένεια από μόνη της καθώς είναι ο φυσιολογικός μηχανισμός του οργανισμού για την καταπολέμηση μιας λοίμωξης.

Ο πυρετός μπορεί να κάνει το βρέφος να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα και επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο αφυδάτωσης λόγω της υπερβολικής θερμότητας του σώματος.

Αν δεν έχετε φάρμακα που μειώνουν τον πυρετό, ή το μωρό σας είναι πολύ μικρό για να έχετε φάρμακα, τότε οι απλές θεραπευτικές μέθοδοι που μπορείτε να εφαρμόσετε αρχικά στο σπίτι είναι πιθανώς οι ιδανικές λύσεις για τον έλεγχο του πυρετού.

Πολλά υγρά

Δώστε πολλά υγρά στο μωρό σας για να βοηθήσετε το σώμα να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του πιο αποτελεσματικά. Το μητρικό γάλα είναι το ασφαλέστερο για βρέφη ηλικίας κάτω των έξι μηνών. Στα μεγαλύτερα βρέφη μπορούν να δοθούν μικρές γουλιές νερού και άλλα υγρά όπως ο ζωμός σε θερμοκρασία δωματίου. Η επαρκής πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητη για την αποφυγή της αφυδάτωσης η οποία αποτελεί επιπλοκή του πυρετού που παρατηρείται συχνότερα στα νεογνά.

Βρεγμένο πανί στο μέτωπο

Βρέξτε ένα μαλακό πανί με δροσερό νερό και τοποθετήστε το στο μέτωπο του μωρού. Το νερό πρέπει να είναι δροσερό ή σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά ποτέ δεν πρέπει να είναι κρύο, καθώς το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει ρίγη. Τοποθετήστε το πανί στο μέτωπο μέχρι να το νιώσετε ζεστό και στη συνέχεια αφαιρέστε το. Βυθίστε το στο νερό και τοποθετήστε το ξανά στο μέτωπο. Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται για να τεθεί η θερμοκρασία υπό έλεγχο.

Θεραπευτικό λουτρό

Μπορείτε κάνετε ένα χλιαρό μπάνιο το μωρό σας στη μπανιέρα ή με ένα σφουγγάρι. Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό καθώς το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει ρίγη. Αγγίξτε το νερό με τον αγκώνα σας, θα πρέπει να το αισθανθείτε ελαφρώς ζεστό. Κάντε μπάνιο το μωρό για λίγα μόνο λεπτά. Το σώμα θα χάσει τη θερμότητα καθώς το νερό εξατμίζεται από το σώμα του μωρού.

Λιγότερα ρούχα

Μη ντύνεται το μωρό με πολλά στρώματα ρούχων όταν έχει πυρετό γιατί αυτό θα δημιουργήσει υπερβολική ζέστη. Ντύστε το βρέφος με ένα μόνο στρώμα ρούχων και αν αισθανθείτε ότι το μωρό κρυώνει σκεπάστε το με μια ελαφριά κουβέρτα.

Αερίστε το δωμάτιο

Φροντίστε το δωμάτιο του μωρού να αερίζεται επαρκώς. Αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα σε χαμηλή ταχύτητα για να κρατήσετε τον χώρο αεριζόμενο, για να κυκλοφορήσετε αέρα γύρω από το δωμάτιο. Ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο μπορεί να εμποδίσει να αναπτυχθεί υπερβολική θερμότητα στο σώμα του μωρού.

Ξεκούραση

Η ξεκούραση βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τον πυρετό. Το μωρό δεν είναι απαραίτητο να είναι συνεχώς ξαπλωμένο ή να κοιμάται όταν έχει πυρετό. Μπορεί να καθίσει ή να περιπλανηθεί γύρω από το σπίτι, αλλά δεν πρέπει να τρέχει ή να κουραστεί με σωματική δραστηριότητα. Εάν το μωρό σας θέλει να κοιμηθεί και να παραμείνει ξαπλωμένος σε πυρετό, αφήστε το να το κάνει.

Ένας παρατεταμένος πυρετός απαιτεί ιατρική φροντίδα

Τα σώματα των μωρών και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ευαίσθητα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για τη διάγνωση του προβλήματος που προκάλεσε τον πυρετό ώστε η ασθένεια να μπορεί να αντιμετωπιστεί γρήγορα.

Εάν το μωρό σας έχει αυξημένη θερμοκρασία σώματος για περισσότερο από μία ημέρα, τότε συμβουλευτείτε το γιατρό. Εάν το μωρό σας είναι ηλικίας μικρότερης των τριών μηνών, τότε πρέπει να δείτε αμέσως τον γιατρό σας.

Ορισμένα βρέφη δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον πυρετό και συνεχίζουν τη ρουτίνα τους κανονικά. Εάν το μωρό σας δε φαίνεται να έχει πρόβλημα με τον πυρετό και τρώει, κοιμάται και παίζει με τον συνηθισμένο τρόπο, τότε είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται ήδη στο δρόμο της ανάρρωσης.

Πηγή: MomJunction

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved