Δες πώς να διασφαλίσεις στο μωρό σου έναν καλό ύπνο τις πολύ ζεστές ημέρες

Οι μέρες του Αυγούστου είναι πάντα πολύ ζεστές ακόμα και την νύχτα και καλό είναι να φροντίζουμε ώστε να διασφαλίζουμε τον καλύτερο ύπνο στα μωρά μας που είναι πολύ ευαίσθητα.

Δες πώς να διασφαλίσεις στο μωρό σου έναν καλό ύπνο τις πολύ ζεστές ημέρες

Ιδανική θερμοκρασία δωματίου

Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου για να κοιμάται το μωρό σας ήσυχα και ευχάριστα είναι μεταξύ 16 και 20 βαθμούς Κελσίου.

Όταν βάλετε το μωράκι σας για ύπνο, καλό είναι να βγάλετε ότι περιττό υπάρχει στο κρεβατάκι του που μπορεί να το ζεσταίνει. Ένα σεντονάκι είναι αρκετό αν η θερμοκρασία δεν ξεπερνά του 24 βαθμούς Κελσίου. Άμα έχει πολλή ζέστη μπορείτε να το αφήσετε να κοιμηθεί ακόμα και μόνο με την πάνα.

Ακόμα τις πολύ ζεστές ημέρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα για να αερίσετε λίγο τον χώρο που κοιμάται το μωρό σας λίγο πριν το βάλετε για ύπνο, αλλά και να ποτίσετε λίγες πετσέτες με κρύο νερό και να τις κρεμάσετε στα παράθυρα του δωματίου ώστε να κρυώνει ο αέρας.

IPNOS MORO 3

Τη διάρκεια της ημέρας

Καλό είναι, κατά τη διάρκεια της ημέρας, να κλείνετε παντζούρια και κουρτίνες, ώστε οι ακτίνες του ήλιου να μην ζεσταίνουν κι άλλο το χώρο που θα κοιμάται το μικρό σας.

Να έχετε το νου σας άμα το μωρό σας αποκοιμηθεί στο καροτσάκι του, καθώς με την πολύ ζέστη μπορεί να ζεσταθεί πολύ και να χρειαστεί να το αερίσετε.

Τέλος, καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε το καρεκλάκι αυτοκινήτου και στο σπίτι καθώς ακόμα και με τα παράθυρα ανοιχτά, τα καρεκλάκια αυτά έχουν την τάση να ζεσταίνονται πολύ και να αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved