Γιατί είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά να περπατούν

Περπάτημα και παιδί: Πέντε σημαντικά οφέλη.

Γιατί είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τα παιδιά να περπατούν
pexels.com / Gustavo Fring

Το περπάτημα φαίνεται ότι είναι το αντίδοτο στην καθιστική ζωή. Όχι μόνο οι ενήλικες αλλά και τα παιδιά περνούν ώρες σε μια καρέκλα ή στον καναπέ κι αυτό επιτείνεται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ακόμα κι αν δεν αρέσει στο παιδί σας η άθληση, το περπάτημα μπορεί να αποδειχτεί μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.

Ας δούμε τα πέντε πιο σημαντικά οφέλη

Συμβάλλει στην καλή φυσική κατάσταση

Η καθιστική ζωή έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία. Ως εκ τούτου, απλές δραστηριότητες όπως το περπάτημα μπορεί να είναι το σημείο εκκίνησης για να αποκτήσουν τα παιδιά μια υγιεινή συνήθεια στην καθημερινή τους ρουτίνα. Ταυτόχρονα, μπορεί επίσης να αποτελέσει τη γέφυρα για άλλους τύπους ευεργετικών δραστηριοτήτων, όπως ο αθλητισμός.

perpatima kai paidia2

φώτο: pexels.com/ Juan Pablo Serrano Arenas

Προάγει τη μάθηση

Η μάθηση είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της ζωής ενός παιδιού. Η σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή ρουτίνα των παιδιών ευνοεί τη συγκέντρωση και διεγείρει τη φαντασία. Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα καθώς και σε άλλα σημεία του σώματος.

Συμβάλλει στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος

Το περπάτημα ενισχύει την καλή λειτουργία της καρδιάς και της κυκλοφορίας του αίματος. Έρευνες δείχνουν επίσης ότι το περπάτημα έχει ευεργετική επίδραση στο νευρικό σύστημα και συμβάλλει στη μείωση του θυμού.

perpatima kai paidia

φώτο: pexels.com/ Anastasia Shuraeva

Ευνοεί την ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων

Εάν τα παιδιά περπατούν καθημερινά, αυξάνουν τις φυσικές αντοχές και τη δύναμή τους. Επίσης, είναι πιθανό να βελτιώσουν την ευκινησία και την ευελιξία.

Το περπάτημα βελτιώνει τη διάθεση

Η διάθεση είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στη ζωή των παιδιών, που επηρεάζει τις περισσότερες από τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Μια εναλλακτική λύση για τη βελτίωση των συναισθημάτων είναι να πηγαίνετε μια βόλτα σε εξωτερικούς χώρους . Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο για να πραγματοποιήσετε περιηγήσεις σε πάρκα ή κοντά στη θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο, το περπάτημα θα είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και χαλαρωτικό.

Πηγή: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved