Διδυμάκια δοκιμάζουν για πρώτη φορά βραστό αυγό

Η αντίδρασή τους είναι απολαυστική. 

Από τον έκτο μήνα κι έπειτα τα μωρά δοκιμάζουν νέες γεύσεις και υφές. Οι αντιδράσεις τους πολλές φορές είναι απρόβλεπτες και απολαυστικές, ακόμα και για τροφές που σε εμάς, τους μεγάλους, κάθε άλλο παρά περίεργες ή εξεζητημένες είναι.

Το ίδιο ισχύει και στο παραπάνω βίντεο. Πρωταγωνιστούν δύο δίδυμες αδερφούλες, η Anastasia και η Guinevere που είναι κάτω του ενός έτους. Τα κοριτσάκια κάθονται στα καρεκλάκια τους και η μαμά τους, τους σερβίρει έναν δίσκο με κομμένη μπανάνα, φράουλες και ένα ολόκληρο βραστό αυγό.

Τα δύο κορίτσια δεν έχουν ξαναδεί βραστό αυγό και το περιεργάζονται με ενδιαφέρον. Δεν ξέρουν πώς να το φάνε και έτσι ξεκινούν να τρώνε τα φρούτα. Έπειτα το αυγό τους ξανακινεί το ενδιαφέρον μέχρι που μία από τις αδερφούλες καταφέρνει να φάει μία μπουκιά. Το βίντεο έχει διάρκεια σχεδόν 10 λεπτά, αξίζει όμως να το δείτε όλο.

Το αυγό στη διατροφή του μωρού

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β, φυλλικό οξύ, καθώς και σελήνιο, ψευδάργυρο, ιώδιο και λίγο σίδηρο. Επιπλέον, οι κρόκοι των αυγών είναι μια από τις λίγες τροφικές πηγές βιταμίνης D. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αυγό μπορεί να μπει στη διατροφή του μωρού, ήδη από τον 6ο μήνα, όταν δηλαδή ξεκινήσει τις στερεές τροφές.

Πώς θα σερβίρετε σφιχτό βραστό αυγό στο μωρό σας

Τα οφέλη από την κατανάλωσή του είναι πολλά. Πρώτα από όλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό και είναι εύπεπτα. Επίσης, λόγω της χολίνης που περιέχουν ενισχύουν την ανάπτυξη του βρεφικού εγκεφάλου, ενώ λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνες και μέταλλα, βοηθούν στην ανάπτυξη των οστών και προσφέρουν ενέργεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved