Πώς θα σερβίρετε σφιχτό βραστό αυγό στο μωρό σας

Αυγό για μωρά: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πώς θα σερβίρετε σφιχτό βραστό αυγό στο μωρό σας
Bigstock

Τα αυγά είναι μια απίστευτα θρεπτική επιλογή για τα μωρά προσφέροντάς τους άφθονη πρωτεΐνη, βιταμίνες Β, φυλλικό οξύ, καθώς και σελήνιο, ψευδάργυρο, ιώδιο και λίγο σίδηρο. Επιπλέον, οι κρόκοι των αυγών είναι μια από τις λίγες τροφικές πηγές βιταμίνης D.

Αν δεν το γνωρίζετε, τα σφιχτά βραστά αυγά παρουσιάζουν έναν μικρό κίνδυνο πνιγμού, καθώς σφιχτός κρόκος μπορεί να τα δυσκολέψει κατά τη μάσηση. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για μωρά άνω των 6 μηνών.

Να θυμάστε: Αν δίνετε συνέχεια βραστά αυγά στα παιδιά σας, θα τα κάνετε να τα βαρεθούν. Προσπαθήστε να είστε δημιουργικοί κατά τον τρόπο σερβιρίσματος, ώστε να αποφύγετε μια μελλοντική αποστροφή.

Μωρά - αυγά και αλλεργίες

Οι αλλεργίες στα αυγά είναι από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες στα μωρά. Εάν εισάγετε αυγά στο μωρό για πρώτη φορά, ξεκινήστε με μια μικρή μερίδα καλομαγειρεμένου αυγού και παρακολουθήστε προσεκτικά για σημάδια αλλεργίας ή ευαισθησίας.

Πώς μπορείτε να σερβίρετε τα αυγά στα μωρά - Ανά ηλικία

6-9 μηνών: Πολτοποιήστε το σφιχτό βραστό αυγό με λίγο νερό, μητρικό γάλα, φόρμουλα, αβοκάντο ή γιαούρτι (αν έχει εισαχθεί με ασφάλεια στα γαλακτοκομικά). Αυτός ο τρόπος θα κάνει τα παιδιά σας να φάνε πιο εύκολα το αυγό τους, επίσης βοηθά επίσης να αναμειχθούν ο κρόκος και το ασπράδι μαζί, διασφαλίζοντας ότι το μωρό θα πάρει τα θρεπτικά οφέλη και των δύο μερών του αυγού.

9-12 μηνών: Σερβίρετε στο σφιχτό βραστό αυγό που έχει κοπεί σε τέταρτα ή κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Σε αυτήν την ηλικία, τα παιδιά σας μπορούν με τα χέρια τους ή ένα πιρουνάκι να βάλουν στο στόμα το αυγό. Προσφέρετε λίγο νερό στο εκπαιδευτικό ποτηράκι - αν το μωρό σας δυσκολεύεται να καταπιεί μια μπουκιά σφιχτού κρόκου. Ενθαρρύνετέ το να πιει μια γουλιά νερό για να ξεπλύνει τον κρόκο από το στόμα του, σε περίπτωση που δυσκολευτεί να τον καταπιεί.

12-24 μηνών: Συνεχίστε να σερβίρετε κομμάτια βρασμένου αυγού σε μέγεθος μπουκιάς ή εάν τα παιδιά σας είναι έτοιμα, δώστε τους ένα ολόκληρο. Συνεχίστε να έχετε ένα ποτήρι με νερό δίπλα τους. Τα ολόκληρα βραστά αυγά προσφέρουν μια συναρπαστική αισθητηριακή εμπειρία για τα νήπια: ρωτήστε τα αν μπορούν να βρουν το κίτρινο «βραβείο» ή τον «ήλιο» στο αυγό τους. Επίσης, μπορείτε να τα μάθετε να ξεφλουδίζουν μόνα το αυγό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved