Πώς θα καταλάβετε ότι το μωρό είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές;

  • Τα τέσσερα σημάδια που θα σας το δείξουν.
  • Ποιες οι ενδείξεις ότι το μωρό είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές;
Πώς θα καταλάβετε ότι το μωρό είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές;

Τα περισσότερα μωρά ξεκινούν τις στερεές τροφές περίπου στην ηλικία των έξι μηνών. Το πότε ακριβώς θα εισαχθούν στη διατροφή του βρέφους διαφέρει ανά περίπτωση και εξαρτάται από την ετοιμότητα του ίδιου του μωρού.

Ποιες οι ενδείξεις ότι το μωρό είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές;

Το μωρό θα σας δείξει με τον τρόπο του εάν είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές. Ιδού τα σημάδια που πρέπει να έχετε κατά νου.

1. Μπορεί να κάθεται μόνο του και να κρατάει το κεφάλι του σταθερό

Ίσως στην αρχή να κάθεται καλύτερα στην αγκαλιά σας, και σύντομα θα μπορεί να κάθεται και στο ειδικό καρεκλάκι για το φαγητό.

2. Κάνει κινήσεις μασήματος

Όταν θα δοκιμάσει στερεές τροφές, το μωρό θα πρέπει να μπορεί να διαχειρίζεται την τροφή μέσα στο στόμα του και να τις καταπιεί.

3. Εκδηλώνει ενδιαφέρον για τα τρόφιμα που βλέπει

Εάν παρατηρήσετε ότι το μωρό σας είναι περίεργο για το φαγητό που τρώτε εσείς ή άλλα τρόφιμα που υπάρχουν πάνω στο τραπέζι, πιθανά να είναι έτοιμο να δοκιμάσει και το ίδιο νέες γεύσεις και υφές.

4. Έχει αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες

Το μωρό που είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές, μπορεί και να εστιάσει, να πιάσει ή ακόμα και να βάλει στο στόμα του φαγητά που έχει μπροστά του.

sterees trofes upnos mwrou

Σημάδια που παρερμηνεύουν πολλοί γονείς:

Κάποιοι γονείς νομίζουν ότι το μωρό είναι έτοιμο για τις στερεές τροφές όταν:

  • βάζει τα χέρια στο στόμα του
  • καταφέρνει να κοιμηθεί σερί ένα ολόκληρο βράδυ
  • θέλει να θηλάζει πιο συχνά.

Τα παραπάνω είναι πράγματα που τα μωρά απλώς κάνουν, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι είναι και έτοιμα να εντάξουν τις στερεές τροφές στη διατροφή τους.

Πότε να εισάγετε τις στερεές τροφές στη διατροφή του βρέφους;

Ακόμα και εάν παρατηρήσετε τις ενδείξεις που αναφέρουμε παραπάνω, οι ειδικοί συστήνουν να εντάξετε τις στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού μετά τον έκτο μήνα.

Από αυτήν την ηλικία κι έπειτα, το βρέφος είναι σε θέση να καταπιεί και να επεξεργαστεί καλύτερα την τροφή στο στόμα του. Επιπλέον, το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα είναι πιο ισχυρά και μειώνονται οι πιθανότητες για τροφικές αλλεργίες.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved