Παιδιά ενός έτους: Τι δεν τους αρέσει να κάνουν

Πράγματα που ένα παιδί ενός έτους δεν του αρέσει να κάνει.

Παιδιά ενός έτους: Τι δεν τους αρέσει να κάνουν
Bigstock

Τα ενός έτους παιδιά είναι απίθανα. Μοιάζουν με αξιολάτρευτους αγγέλους όταν γελάνε και περνάει το δικό τους. Αν δεν κάνετε τα χατίρια τους ή δεν δεχτείτε με την πρώτη φορά αυτό που θέλουν και αυτό που θα απαιτήσουν τότε τα αγγελούδια σας μεταμορφώνονται στα πιο ζωηρά παιδιά.

Γιατί όμως αλλάζει η συμπεριφορά τους από τη μια στιγμή στην άλλη; Τι δεν τους αρέσει; Δείτε παρακάτω μερικά από εκείνα τα πράγματα που δεν τους αρέσει να κάνουν και μάθετε να τα διαχειρίζεστε.

Δεν τους αρέσουν τα καπέλα

Αν έχετε σκοπό να βγείτε μια βόλτα και κάνει κρύο έξω, μην τους φορέσετε το καπέλο στο κεφάλι. Είναι πιθανό να βάλουν τα κλάματα, να γκρινιάξουν και να το πετάξουν στο πάτωμα.

Δεν τους αρέσει να μοιράζονται

Όχι, όχι... μην περιμένετε να μοιραστούν τα παιχνίδια τους, ούτε τη μαμά τους, ούτε τον μπαμπά τους και γενικότερα ο,τιδήποτε πιστεύουν ότι τους ανήκει.

Δεν τους αρέσει η αλλαγή πανών

Μεγαλώνοντας τα παιδιά δυσανασχετούν με την αλλαγή της πάνας. Για την ακρίβεια κουνιούνται από εδώ και από εκεί, κλαίνε, γκρινιάζουν και είναι ικανά να μείνουν με λερωμένη πάνα, αρκεί να τα αφήσεις στην ησυχία τους.

Δεν τους αρέσει το χτένισμα των μαλλιών

Και όμως, τα περισσότερα ενός έτους παιδιά δεν θέλουν να τους πειράζεις τα μαλλιά. Αν τύχει να είναι κορίτσι; Ακόμη χειρότερα γιατί δεν θέλουν ούτε τα λαστιχάκια στα μαλλιά. Προτιμούν να βγουν έξω με ανακατεμένα μαλλιά παρά να αισθανθούν το παραμικρό τράβηγμα της βούρτσας.

Δεν τους αρέσουν οι άγνωστοι

Κάποια παιδιά φοβούνται και γκρινιάζουν όταν δουν κάποιον άγνωστο στο σπίτι τους. Αποφύγετε λοιπόν τις γνωριμίες με ανθρώπους δεν γνωρίζουν.

Δεν τους αρέσει να τους κόβουν τα νύχια

Αν το παιδί σας γκρινιάζει με το που βλέπει τον νυχοκόπτη, σκεφτείτε να τους κόψετε τα νύχια μόνο όταν πέσουν για ύπνο.

Δεν τους αρέσει η λέξη «όχι»

Εντάξει, σε ποιον αρέσει η λέξη «όχι», σίγουρα σε κανέναν. Γι' αυτό αν το μικρό σας θέλει κάτι και απαιτεί κάτι αποφύγετε τη λέξη αυτή. Τι να πείτε; Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το παλαιότερο άρθρο μας, ίσως να σας βοηθήσει.

Δεν τους αρέσει το βούρτσισμα των δοντιών

Μία από τις χειρότερες τιμωρίες για ένα παιδί είναι το βούρτσισμα των δοντιών. Βαριούνται να τα πλύνουν το πρωί και αρνούνται να τα βουρτσίσουν το βράδυ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved