Μωρά φωτογραφίζονται με τα κατοικίδιά τους - Μοναδικές φωτογραφίες

  • Ποια τα οφέλη από τη συμβίωση του παιδιού με ένα κατοικίδιο; 
  • Μωρά ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό με τα κατοικίδιά τους.
Μωρά φωτογραφίζονται με τα κατοικίδιά τους - Μοναδικές φωτογραφίες
Instagram / gutowskaaa

Ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν συμβιώνοντας με ένα κατοικίδιο επωφελούνται σε διάφορα επίπεδα.

"Η φροντίδα ενός κατοικίδιου μπορεί να διευκολύνει πολλές πτυχές της συναισθηματικής ανάπτυξης ενός παιδιού." αναφέρει ο κτηνίατρος Λάζαρος Καρανάσιος σε παλαιότερο άρθρο του στο Mothersblog.gr. Το παιδί αναπτύσσει μία ιδιαίτερη σχέση με το κατοικίδιό του: το φροντίζει, παίζει μαζί του και μέσα από την καθημερινή επαφή και επικοινωνία μαθαίνει πώς να εκφράζει τα συναισθήματά του. Επίσης, στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά θέλουν από μόνα τους να φροντίσουν το κατοικίδιό τους και μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ευθύνες και γίνονται πιο υπεύθυνα.

Η συμβίωση με ένα κατοικίδιο μπορεί επιπλέον να κάνει τα παιδιά και πιο ενεργητικά. Με την γάτα ή το σκύλο το παιδί παίζει, τρέχει και θέλοντας και μη εντάσσει την άσκηση στην καθημερινότητά του. Τέλος, ένα κατοικίδιο διδάσκει έμπρακτα στα παιδια΄την άνευ όρων αγάπη. "Τα κατοικίδια είναι μη επικριτικά, και, ειδικά για τα παιδιά που είναι μοναχοπαίδια, ή παιδιά που έχουν αδελφική αντιπαλότητα ή συναισθηματική δυσφορία, ένα κατοικίδιο ζώο τους δίνει την ευκαιρία να μιλούν σε κάποιον." αναφέρει ο Λάζαρος Καρανάσιος.

Μωρά φωτογραφίζονται με τα κατοικίδιά τους - Ό,τι πιο γλυκό θα δείτε σήμερα

Δεν έχουν μόνο τα παιδιά αδυναμία στα κατοικίδιά τους, αλλά και τα ίδια τα κατοικίδια στα νέα μέλη της οικογένειας.

Πολλοί είναι οι γονείς αλλά και επαγγελματίες φωτογράφοι που έχουν φωτογραφίσει μωρά με τα κατοικίδιά τους. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικές και άκρως απολαυστικές φωτογραφίες, οι οποιες αποτυπώνουν το δέσιμο και την ιδιαίτερη σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά με τη γάτα, τον σκύλο ή και το κουνελάκι τους.

mwra katoikidia fotografies 5

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / pizmakstudio

Δείτε ακόμα περισσότερες στην gallery που ακολουθεί και απολαύστε τις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved