Το μωρό σου δεν θέλει το κάθισμα αυτοκινήτου; Τι να κάνεις

Κάθισμα αυτοκινήτου και μωρό: Τα tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύση στις «δύσκολες» βόλτες με το αυτοκίνητο.

Το μωρό σου δεν θέλει το κάθισμα αυτοκινήτου; Τι να κάνεις
Bigstock

Υπάρχουν δύο τύποι μωρών στον κόσμο: Εκείνα που λατρεύουν το κάθισμα αυτοκινήτου και εκείνα που κλαίνε με το που το δουν. Τα παιδιά μου ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, έτσι πέρασα χρόνια με το να σκέφτομαι αν αξίζει ή όχι να βγω από το σπίτι και να κάνω μια βόλτα με το αυτοκίνητο μαζί τους.

Και ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη. Γονείς συνεχώς ψάχνουν για εκείνο το κόλπο, για εκείνη τη μαγική συνταγή που θα κάνει το μωρό τους να σταματήσει το κλάμα στο αυτοκίνητο. Το κάθισμα αυτοκινήτου προστατεύει τα μωρά από κάποιο ατύχημα, η σχεδίασή τους προστατεύει τα κεφαλάκια τους και οι ζώνες τα κρατούν σταθερά χωρίς να κουνιούνται αριστερά ή δεξιά σε περίπτωση τροχαίου. Δυστυχώς, τα μωρά δεν αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα του καθίσματος και ότι βρίσκεται εκεί για την ασφάλειά τους. Εκείνα το μόνο που ξέρουν είναι ότι δεν μπορούν να δουν τη μαμά και ότι κανείς δεν τα κρατάει αγκαλιά.

Τα μωρά που ταράζονται είναι δύσκολο να διαχειριστούν όλα τα παραπάνω μόνα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μαμά που η προσοχή της αποσπάται επειδή κάποιος κλαίει γοερά. H απόσπαση προσοχής κατά την οδήγηση είναι ένα συχνό αλλά επικίνδυνο φαινόμενο για αυτό και δεν είναι να απορεί κανείς. Έρευνα έδειξε ότι όλοι οι άνθρωποι -όχι μόνο οι γονείς- δυσκολεύονται να αγνοήσουν τον ήχο ενός βρέφους που κλαίει. Το ένστικτο μας κάνει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Ένας γονιός που έχει κολλήσει σε ένα αυτοκίνητο με ένα βρέφος που κλαίει πιθανότατα θα αισθανθεί πανικό, θλίψη, φόβο και αυξημένο καρδιακό ρυθμό και άγχος.

Η Δρ Teri Mitchell, εξηγεί γιατί τα κλάματα ενός μωρού είναι ενοχλητικά τόσο για τους γονείς όσο και για τα ίδια τα μωρά. Λέει λοιπόν ότι το είδος του κλάματος που βγάζει ένα παιδί όταν αποχωρίζεται τους γονείς του είναι συγκεκριμένο. «Υπάρχει ονομασία για αυτό το συγκεκριμένο είδος κλάματος: κλάμα στενοχώριας ή αποχωρισμού», λέει η Δρ. Μίτσελ. «Είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει φροντίσει και διασφαλίσει η φύση, οι μητέρες να πηγαίνουν στα μωρά τους κάνοντας τα να νιώθουν ασφαλή».

Τα παιδιά όσο δεν βλέπουν τους γονείς τους θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Να ουρλιάζουν. Η Δρ Rakesh Radheshyam Gupta λέει ότι «το κλάμα μπορεί να οδηγήσει σε εμετό ή ακόμη να προκαλέσει και βραχνάδα της φωνής».

Μυστικά και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύση για τις βόλτες με το αυτοκίνητο όταν το μωρό σας μισεί το καρεκλάκι αυτοκινήτου

  • Κάντε τα να νιώσουν άνετα από την αρχή

Όταν ένα μωρό αρχίσει να κλαίει στο καθισματάκι του, θα είναι αδύνατο να ηρεμήσει. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ηρεμήσετε εσείς το μικρό σας πριν μπείτε στην θέση του οδηγού. Κάντε το να νιώσει όσο πιο άνετα γίνεται από την αρχή.

Μην αφήσετε το παιδί να κλαίει. Σε όλη τη βόλτα θα αισθάνεται δυσφορία.

  • Σκεφτείτε τα ρούχα που του φοράνε

Η θερμοκρασία μπορεί να είναι πρόβλημα για τα μωρά όταν βρίσκονται σε καθίσματα αυτοκινήτου.

Τα μωρά δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται στο κάθισμα αυτοκινήτου φορώντας το μπουφανάκι τους. Ο όγκος ενός μπουφάν εμποδίζει τη σωστή λειτουργεία των ιμάντων και των ζωνών ασφαλείας.

Ντύστε το μωρό με κανονικά ρούχα και φορέστε του το μπουφάν όταν είναι ώρα να το βγάλετε από το αυτοκίνητο.

  • Τραγουδήστε ένα τραγούδι

Οι γονείς λένε ότι τα τραγουδάκια ηρεμούν τα μωρά τους κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με το αυτοκίνητο. Μελέτη έδειξε ότι τα μωρά που εκτέθηκαν στη μουσική παρέμειναν ήρεμα δύο φορές περισσότερο από τα μωρά που άκουγαν μόνο ομιλίες των γονιών τους.

Φτιάξτε μια λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια και πατήστε το play κάθε φορά που το δένετε στο κάθισμά του.

  • Φροντίστε να μην έχει προβλήματα κολικών

Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κοιλίτσα τους και έχουν πόνους κολικών σίγουρα θα νιώθουν άβολα κατά τη διάρκεια μιας βόλτας.

Τα παιδιά σίγουρα κάποια στιγμή θα σταματήσουν το κλάμα και δεν θα γκρινιάζουν μόλις βλέπουν το κάθισμα αυτοκινήτου, ωστόσο αυτές οι τακτικές μπορούν να τα βοηθήσουν ώστε να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. Εφαρμόστε όλα τα παραπάνω και πού ξέρετε; Ίσως το μωρό σας να μην γκρινιάξει ξανά.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved