Μωρά φοράνε γυαλιά ηλίου και ποζάρουν στον φακό – Απολαυστικές φωτογραφίες

Αυτά τα μωρά με γυαλιά ηλίου είναι ό,τι πιο χαριτωμένο θα δείτε σήμερα.

Μωρά φοράνε γυαλιά ηλίου και ποζάρουν στον φακό – Απολαυστικές φωτογραφίες
Instagram / steffieleijten

Τα μωρά μικρότερα των έξι μηνών απαγορεύεται να εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία. Από τον έκτο μήνα και έπειτα η έκθεση στον ήλιο είναι επιτρεπτή, αλλά πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως τη χρήση αντηλιακού, την κατάλληλη ενδυμασία και φυσικά τα γυαλιά ηλίου.

Γυαλιά ηλίου: Μπορεί να φορέσει το μωρό;

Το παιδί μπορεί να φορέσει γυαλιά ηλίου ήδη από την ηλικία των έξι με δώδεκα μηνών, όταν δηλαδή ξεκινάει να βγαίνει και περισσότερο εκτός σπιτιού. Το πρόβλημα, ωστόσο σε αυτήν την ηλικία ισως να μην δεχτεί με ευκολία να τα φορέσει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν το παιδί δεν θέλει να φορέσει τα γυαλιά ηλίου του, οι γονείς δεν πρέπει να επιμείνουν καθώς το μόνο που θα καταφέρουν είναι να το κάνουν να τα πετάξουν.

Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλα τα παιδιά. Κάποια ενθουσιάζονται από τα έντονα χρώματα και δεν θέλουν να τα βγάλουν από πάνω τους.

Μωρά φοράνε γυαλιά ηλίου και ποζάρουν στον φακό

Αυτό ισχύει για τα μωράκια που θα δείτε στην παρακάτω gallery. Αγοράκια και κοριτσάκια φοράνε τα γυαλιά ηλίου τους στην παραλία ή τη βόλτα και οι γονείς τους τα φωτογραφίζουν. Τα μωρά είναι φυσικά αξιολάτρευτα με αποτέλεσμα το hashtag #babieswithsunglasses να έχει τις πιο απίθανες φωτογραφίες.

Γυαλιά ηλίου για μωρά: Τι να προσέξετε κατά την αγορά

Τα γυαλιά ηλίου θα πρέπει να παρέχουν 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και να φέρουν τη σχετική ένδειξη. Επίσης θα πρέπει να έχουν:

  • Άθραυστους φακούς με 100% προστασία. Επιλέξτε αυτά που αναγράφεται πάνω τους «100% αντι-UV, δείκτης 3».
  • Εύκαμπτο και μαλακό σκελετό με ελαστικούς βραχίονες, που εφαρμόζει καλά και είναι ελαφρύς. Προσαρμόστε τους βραχίονες των γυαλιών στο κεφαλάκι του παιδιού σας, ώστε να μην του πέφτουν ούτε να το στενεύουν. Αν δεν έχουν καλή εφαρμογή, τότε δεν προστατεύουν σωστά τα μάτια.
  • Σε κάθε περίπτωση επενδύστε σε γυαλιά καλής ποιότητας. Βεβαιωθείτε ότι συνοδεύονται από το σήμα CE.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved