Πρέπει τα παιδιά να φορούν γυαλιά ηλίου; Τι λένε οι ειδικοί

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε γυαλιά ηλίου για τα παιδιά.

Πρέπει τα παιδιά να φορούν γυαλιά ηλίου; Τι λένε οι ειδικοί
pexels.com /Olcay Ertem

To καλοκαίρι οι γονείς φροντίζουν τα παιδιά τους να φορούν καπέλο και αντηλιακό κάθε φορά που εκτίθενται στον ήλιο.

Ξεχνούν όμως τα μάτια. Όπως οι ενήλικες φορούν γυαλιά γιατί δεν αντέχουν την ηλιακή ακτινοβολία, έτσι και τα παιδιά θα πρέπει κάθε φορά που είναι έξω ή στη θάλασσα να μην ξεχνούν τα υαλιά ηλίου.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic , παιδιά περνούν πολύ περισσότερο χρόνο έξω από ό,τι οι ενήλικες και αυτό σημαίνει ότι τα μάτια τους είναι πιο επιρρεπή σε τυχόν βλάβες από τις ακτίνες UV. Καθώς τα μάτια τους ακόμη αναπτύσσονται, δεν μπορούν να φιλτράρουν αυτές τις ακτίνες, επομένως επωφελούνται από την προσθήκη γυαλιών ηλίου.

gialia iliou gia paidia 8

Τι να προσέξετε

Προφανώς και δεν είναι όλα τα γυαλιά κατάλληλα ειδικά αν δεν τα έχετε προμηθευτεί από καταστήματα οπτικών. Τα γυαλιά θα πρέπει να φέρουν τη σήμανση CE, ότι δηλαδή είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, να εξασφαλίσουν την μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ακτινοβολία UVA & UVB και να μη δημιουργούν παραμορφώσεις.

Το στυλ των γυαλιών

Όσον αφορά το στυλ των γυαλιών, οι μεγαλύτεροι σκελετοί φαίνεται ότι παρέχουν καλύτερη προστασία, σύμφωνα με το Today's Parent .Επίσης, είναι σημαντικό ο σκελετός να είναι από ανθεκτικό υλικό ώστε να μη σπάει εύκολα.

Παρότι τα περισσότερα παιδιά αρνούνται να φοράνε καθημερινά γυαλιά ηλίου, αν τους εξηγήσετε πόσο σημαντικά είναι για τα μάτια τους θα τα συνηθίσουν.

Πρέπει το μωρό να φοράει γυαλιά ηλίου;

gualia

Τι άλλο να θυμάστε

  • Φροντίστε τα γυαλιά, που επιλέγετε για τα μικρά παιδιά, να έχουν πλαστικούς φακούς, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανών τραυματισμών από το σπάσιμο του φακού.
  • Ελέγξτε το υλικό κατασκευής του σκελετού να μην προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες, στο δέρμα.
  • Συμβουλευτείτε οπτικούς προκειμένου να λάβετε τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλεια των γυαλιών που πρόκειται να αγοράσετε.
  • Αποφεύγετε την αγορά γυαλιών, από πλανόδιους πωλητές και άλλα σημεία πώλησης που δεν εγγυώνται την ασφάλεια της επιλογής σας. Μην παρασύρεστε, από τις αντιγραφές μοντέλων οίκων μόδας, που είναι μεν μικρής αξίας αλλά αμφίβολης ποιότητας και κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί, για την ποιότητα κατασκευής τους.

Με πληροφορίες από το moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved