Πώς να σχεδιάσετε την ιδανική βάφτιση για το μωρό σας

  • Επιλέξτε εκκλησία
  • Ορίστε ημερομηνία
  • Διαλέξτε νονούς
  • Ένδυση
  • Στολισμός εκκλησίας
  • Φωτογράφος
Πώς να σχεδιάσετε την ιδανική βάφτιση για το μωρό σας

Το καλοκαίρι φημίζεται για τους γάμους και τις βαφτίσεις. Τώρα που ο καιρός είναι ηλιόλουστος, πολλοί γονείς διοργανώνουν την τέλεια βάφτιση του παιδιού τους.

Η βάφτιση αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πνευματική ζωή του μωρού σας. Και όταν ξεκινά ο προγραμματισμός της βάφτισης του παιδιού σας, προκύπτουν φυσικά πολλά ερωτήματα. Θα θέλαμε να βοηθήσουμε να απαντηθούν αυτές οι ερωτήσεις για τους αναγνώστες μας!

Αν αυτό είναι το πρώτο σας παιδί και δεν είχατε ποτέ πριν να προετοιμάσετε τη βάφτιση ενός μωρού είναι απόλυτα λογικό να αγχώνεστε. Εμείς όμως σας έχουμε μαζεμένα όλα όσα θα χρειαστείτε για να πραγματοποιήσετε τη βάφτιση των ονείρων σας.

Επιλέξτε εκκλησία

Το πρώτο σημαντικό βήμα στον προγραμματισμό της βάφτισης του μωρού σας είναι να επιλέξετε πού θα βαφτιστεί το παιδί σας. Αν έχετε εξοχικό σπίτι κοντά στο μέρος όπου διαμένετε είναι μια υπέροχη ιδέα να προτιμήσετε ένα όμορφο ξωκλήσι κοντά στη θάλασσα.

Ορίστε ημερομηνία

Οι βαπτίσεις γίνονται γενικά τα Σάββατα ή τις Κυριακές, είτε κατά τη λειτουργία είτε αργά το πρωί ή απόγευμα μετά την τελευταία λειτουργία. Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που βαφτίζονται, μια τελετή βάφτισης μπορεί να διαρκέσει είκοσι έως σαράντα λεπτά.

Διαλέξτε νονούς

nonos

Η επιλογή νονών είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στον προγραμματισμό μιας βάπτισης. Αν και θα ήταν υπέροχο να προσφέρετε αυτήν την τιμή στον καλύτερό σας φίλο-η ή τον αδερφό-η ή τον ξάδερφό-η σας, εάν δεν συμμερίζεται τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις ή δεν πληροί τα προσόντα που ορίζει η χριστιανική εκκλησία, θα είναι δύσκολο να γίνει νονός του μωρού σας.

Επίσης πρέπει να σκεφτείτε έναν νονό-α ο οποίος-α να μην μένει σε διαφορετική πόλη ή χωριό από το δικό σας, καθώς το παιδί είναι ωραίο να έχει καλή και στενή σχέση με τον πνευματικό του πατέρα ή μητέρα.

Ένδυση

rouxa vaftisis

Τώρα που έχουν ληφθεί οι πιο σημαντικές αποφάσεις, μπορείτε να προχωρήσετε στα πιο διασκεδαστικά πράγματα, όπως η επιλογή του βαπτιστικού ρούχου του μωρού σας και τη δική σας ενδυμασία. Αν και η παράδοση λέει ότι οι νονοί αγοράζουν το ρούχο, είναι απολύτως αποδεκτό να πάρετε μόνοι σας το βαπτιστικό του μωρού σας. Επίσης, σκεφτείτε να πάρετε ένα πιο άνετο ντύσιμο για το μωρό σας για μετά την τελετή. Θα θέλετε το φόρεμα ή το κοστούμι του παιδιού σας για κειμήλιο!

rouxa vaftisis

Για τη δική σας ενδυμασία η πρώτη επιλογή που σας προτείνουμε είναι ένα αέρινο φόρεμα, ο καιρός το επιτρέπει, και ειδικά αν κάνετε τη βάφτιση και σε παραθαλάσσιο μέρος σίγουρα ένα φόρεμα με σχέδια θα ήταν υπέροχο. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να έχει πολύ έντονο ντεκολτέ ή να είναι πολύ έξω η πλάτη, καθώς δεν ενδείκνυται αυτή η ένδυση για μέσα στην εκκλησία. Επίσης αν δεν θέλετε να φορέσετε φόρεμα επειδή είναι μια πολύ κλασσική επιλογή, σας έχουμε και μια εντυπωσιακή εναλλακτική! Κιμονό! Ειδικά φέτος το καλοκαίρι τα μακριά αέρινα κιμονό φορεμένε με μια ζώνη στη μέση είναι η απόλυτη τάση, και σίγουρα θα σας κάνει να ξεχωρίζετε!

Στολισμός εκκλησίας

Προτιμήστε έναν μινιμαλ στολισμό σε παλ αποχρώσεις, και τα ιδανικά λουλούδια για να στολίσετε την εκκλησία είναι το ηλιοτρόπιο, οι ορχιδέες και αν θέλετε να δώσετε μια γήινη και έλεγκαντ νότα σίγουρα προτιμήστε την ελιά!

Φωτογράφος

Αυτή την αξέχαστη μέρα σίγουρα θα πρέπει να την απαθανατίσει ένας καλός φωτογράφος, αν έχετε συγγενή ή φίλο φωτογράφο ακόμα καλύτερα!

Και η βάφτιση των ονείρων σας είναι έτοιμη…τώρα το μόνο που μένει είναι η οργάνωση του πάρτι μετά το μυστήριο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved