Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε από τα ρούχα τον εμετό του μωρού

  • Λεκέδες από εμετό στα ρούχα: Πώς θα τους απομακρύνετε
  • Λεκές στο χαλί από εμετό: 'Ετσι θα καθαρίσει 
Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε από τα ρούχα τον εμετό του μωρού
bigstockphoto.com

Οι λεκέδες από εμετό στα ρούχα του παιδιού είναι δύσκολοι και επίμονοι, ειδικά αν δεν καθαριστούν άμεσα.

Ωστόσο, γνωρίζοντας τη σωστή τεχνική και εφόσον είστε εφοδιασμένοι με τα σωστά προϊόντα καθαρισμού, έχετε κερδίσει τη μισή μάχη.

Ακολουθήστε βήμα προς βήμα την παρακάτω διαδικασία για να απαλλαγείτε τόσο από τους λεκέδες όσο και από την μυρωδιά του εμετού.

Βήμα 1ο

Αρχικά, πάρτε μερικές χαρτοπετσέτες και ταμπονάρετε τον λεκέ για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα εμετού.

Βήμα 2ο

Σε μια λεκάνη με ζεστό νερό ( όχι βραστό) βάζετε τα ρούχα να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 3ο

Απλώστε λίγο υγρό απορρυπαντικό στον λεκέ και τρίψτε τον απαλά. Αφήστε το να δράσει για 20-30 λεπτά. Αυτό θα απομακρύνει τον λεκέ αλλά και τη μυρωδιά, διευκολύνοντας τη διαδικασία καθαρισμού.

emetos kai moro1

Βήμα 4ο

Πριν πλύνετε τα ρούχα του μωρού σας, πρέπει να ελέγξετε την ετικέτα φροντίδας για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να τα πλύνετε στο χέρι ή στο πλυντήριο. Εάν η ετικέτα υποδεικνύει πλύσιμο στο πλυντήριο, χρησιμοποιήστε κρύο νερό με ήπιο απορρυπαντικό για να πλύνετε τα ρούχα. Εάν συνιστάται το πλύσιμο στο χέρι, πάρτε μια λεκάνη με κρύο νερό, προσθέστε ήπιο απορρυπαντικό και πλύντε τα ρούχα.

Βήμα 5ο

Αφού πλύνετε τα βρεφικά ρούχα που είχαν εμετό, τα βάζετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό που έχετε προσθέσει βρεφικό μαλακτικό. Μουλιάστε τα ρούχα για 10 λεπτά. Αυτό όχι μόνο κάνει τα ρούχα απαλά αλλά και προσθέτει ένα άρωμα φρεσκάδας.

Βήμα 6ο

Το τελευταίο βήμα είναι να στεγνώσετε τα ρούχα του μωρού. Αποφύγετε να τα στεγνώνετε στον ήλιο. Αντίθετα, κρεμάστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Πριν τα σιδερώσετε ελέγξτε προσεκτικά τα ρούχα του μωρού για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει κανένας λεκές.

Εμετός στο χαλί

Απομακρύνετε από το χαλί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα εμετού μπορείτε, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι.Στη συνέχεια με χαρτί κουζίνας απορροφάται όλο το υγρό που τυχόν υπάρχει.

Καλύψτε τον λεκέ με μαγειρική σόδα και αφήστε την όλο το βράδυ αν είναι δυνατόν για να του δώσετε χρόνο να απορροφήσει την υπόλοιπη υγρασία και τις οσμές. Την επόμενη μέρα σκουπίστε το σημείο με ηλεκτρική σκούπα.

Πηγή: getsetclean.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved