Πασχαλινά μωράκια που θα σας ξετρελάνουν - Απίθανες εικόνες

Δείτε τα πιο χαριτωμένα πασχαλινά μωράκια του Instagram!

Πασχαλινά μωράκια που θα σας ξετρελάνουν - Απίθανες εικόνες
Photo by thisisdrover on Instagram

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό που αισθανόμαστε όταν κοιτάζουμε ένα μωρό, είναι μια βαθιά ανάγκη να το φροντίσουμε. Ειδικά τα ανθρώπινα μωρά είναι από τα πιο ανήμπορα μωρά που υπάρχουν και κυριολεκτικά δε μπορούν να κάνουν τίποτα δίχως τη βοήθεια ενός ενήλικου ανθρώπου. Περνούν μήνες πριν ακόμα καταφέρουν να σηκώσουν το κεφάλι τους. Αν τα αφήσεις μόνα τους θα μείνουν ακίνητα, δε θα μπορούν να βρουν τροφή ή νερό και δε θα μπορούν να απομακρυνθούν από τα ίδια τους τα απόβλητα.

moro lagoudaki

Photo by Aivar Grigorjev on Unsplash

Σε μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, οι ερευνητές έχουν βρει αποδείξεις που αναφέρουν ότι η «χάρη» είναι εξελικτικά σχεδιασμένη ώστε να απευθύνει έκκληση προς όλες τις αισθήσεις μας, είτε είμαστε άνδρες, γυναίκες, γονείς, ή άτεκνοι. Το πιο ισχυρό χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει ένα μωρό, είναι η χάρη- όσο πιο χαριτωμένο είναι ένα μωρό, τόσο περισσότερο απευθύνεται στις αισθήσεις μας αλλά και τόσο περισσότερο είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε τη φροντίδα μας.

moro lagoudaki tou Pasxa

Photo by Nubelson Fernandes on Unsplash

Δηλαδή, τα μωρά οφείλουν την επιβίωσή τους στη χάρη τους. Είναι ζήτημα εξέλιξης για την ανθρώπινη φυλή. Τα περισσότερα ζώα ξέρουν πώς να επιβιώνουν από τη γέννηση τους. Σίγουρα, όσο περισσότερο μείνουν με τη μητέρα τους, τόσο περισσότερα θα μάθουν και τόσο πιο ικανό θα γίνει και θα έχει και περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει. Αλλά από τη γέννηση τους άλλα ζώα μπορούν να σταθούν.Οι άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, προφανώς δεν έχουν αυτό το εξελικτικό πλεονέκτημα. Έτσι η φύση έκανε τα μωράκια απίστευτα ακαταμάχητα, γλυκά που μυρίζουν "μωρουδίλα", και θες να τα τρελάνεις στα φιλιά!

Δείτε τα πιο χαριτωμένα πασχαλινά μωράκια του Instagram, και θα νιώσετε την καρδιά σας να λιώνει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved