Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν πολλά παιχνίδια - Τι δείχνει έρευνα

  • Πώς επηρεάζουν τα πολλά παιχνίδια τα παιδιά
  • Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει πολλά παιχνίδια
Γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν πολλά παιχνίδια - Τι δείχνει έρευνα
pexels.com

Τα παιχνίδια βοηθούν με πολλούς τρόπους το παιδί. Το μαθαίνουν να επικοινωνεί, να συνεργάζεται, να βελτιώνει δεξιότητες.

'Οσο πιο δημιουργικό και ευφάνταστο είναι το παιχνίδι τόσο περισσότερα είναι τα ερεθίσματα για το παιδί.

Πώς επηρεάζουν τα πολλά παιχνίδια τα παιδιά

Σύμφωνα με το Medical Xpress και το ABC News τα υπερβολικά πολλά παιχνίδια μπορεί να είναι υπερδιεγερτικά για τα παιδιά, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να παίζουν δημιουργικά. Όταν υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια τριγύρω, τα παιδιά συχνά δεν ξέρουν με τι να παίξουν και καταλήγουν να εναλλάσσουν το ένα παιχνίδι με το άλλο αντί να εστιάζουν την προσοχή τους σε ένα για πολλή ώρα.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι λιγότερα παιχνίδια μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνο παιχνιδιού υψηλότερης ποιότητας για τα παιδιά , δίνοντάς τους παράλληλα την ικανότητα να παίζουν πιο δημιουργικά. Επίσης, το παιδί έχει το χρόνο να επεξεργαστεί τα λιγότερα παιχνίδια και να ασχοληθεί πολύ περισσότερο με αυτά.

Φανταστείτε να γίνεται στο γραφείο σας ένας χαμός κι εσείς να πρέπει να εργαστείτε σε αυτό. Θα αποσυντονιστείτε χωρίς να μπορείτε να συγκεντρωθείτε. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα παιδιά.

paixnidi kai paidia1

Τι να κάνετε αν το παιδί σας έχει πολλά παιχνίδια

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται να πετάξετε ή να χαρίσετε τα παιχνίδια του παιδιού σας, αλλά μπορείτε να κάνετε μια αναδιοργάνωση.

Μια συμβουλή είναι να καθιερώσετε ένα πρόγραμμα εναλλαγής παιχνιδιών, μαζεύοντας κατά περιόδους μερικά από αυτά και εμφανίζοντάς τα μετά από εβδομάδες ή ακόμα και μήνες.

Για το παιδί θα είναι καινούργια παιχνίδια που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα παίξει με αυτά πολύ περισσότερο αν ήταν όλα στο δωμάτιό του.

Είναι επίσης σημαντικό να εστιάσετε σε κατηγορίες παιχνιδιών που βοηθούν ένα παιδί να αναπτυχθεί. Μπορεί αυτά να είναι λειτουργικά παιχνίδια, ενεργά παιχνίδια, παιχνίδια μάθησης, ή δημιουργικά, αυτοσχέδια, παιχνίδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved