Τι είδους παιχνίδια μπορεί να έχει στο δωμάτιό του ένα μωρό έως 6 μηνών

  • Τι μπορείτε να παίξετε με ένα μωρό έως 6 μηνών
  • Παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά έως 6 μηνών
Τι είδους παιχνίδια μπορεί να έχει στο δωμάτιό του ένα μωρό έως 6 μηνών

Τα πιο δημιουργικά παιχνίδια, ένα μωρό έως 6 μηνών, θα τα παίξει μαζί σας.

Οι αγκαλιές, τα φιλιά, οι κουβέντες είναι ο πιο στοργικός και παιχνιδιάρικος τρόπος αλληλεπίδρασης που θα βοηθήσει όλα τα μέρη του εγκεφάλου του μωρού σας να συνδεθούν και να αναπτυχθούν.

Τι μπορείτε να παίξετε με ένα μωρό έως 6 μηνών

Η ηλικία των έξι μηνών είναι η ηλικία για πολλές «πρωτιές»: πρώτη φορά που το μωρό σας ανταποκρίνεται στο όνομά του, αναγνωρίζει την αντανάκλασή του στον καθρέφτη. Είναι επίσης μια φάση όπου το βρέφος αποκτά γνωστικές και σωματικές ικανότητες.

moro 6 minon2

Χορέψτε

Βάλτε το αγαπημένο σας τραγούδι, ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα και κινήστε απαλά τα χέρια ή τα πόδια του σύμφωνα με τη μουσική. Αν το απολαμβάνει, σηκώστε το μωρό σας πάρτε το αγκαλιά και κουνηθείτε απαλά με τη μουσική.

Κρυφτό

Βάλτε το να καθίσει μπροστά σας στηρίζοντας την πλάτη του για να μην πέσει.Κρατήστε μια κουβέρτα και τραβήξτε την πάνω από το κεφάλι σας. Όταν είστε από κάτω, πείτε μερικές λέξεις για να προσελκύσετε την προσοχή του μωρού όπως «Πού είναι η μαμά;», «Πού είμαι;». Μόλις το μωρό σας ενδιαφερθεί, τραβήξτε αργά την κουβέρτα και κοιτάξτε το κατευθείαν στα μάτια και πείτε «εδώ είναι η μαμά». Το μωρό σας μπορεί να φανεί αμήχανο αρχικά, αλλά μόλις επαναλάβετε μερικές φορές θα καταλάβει το παιχνίδι και θα τραβήξει την κουβέρτα.

Κρυμμένα αντικείμενα

Βάλτε το μωρό να καθίσει στο καρεκλάκι φαγητού και τοποθετήστε μπροστά του ένα μικρό πλαστικό μπολ ή πιατάκια. Κρύψτε ένα αντικείμενο και μετακινείστε τα πλαστικά μπολ και ρωτήστε το μωρό « πού πήγε;» δίνοντας τον καλύτερό σας εαυτό. Μπορεί να δείτε το μωρό σας να σας μιμείται. Στη συνέχεια, κάντε τη μεγάλη αποκάλυψη, σηκώνοντας το μπολ και δηλώνοντας, "Εδώ είναι!"

moro exi minon

Κύπελα διαφόρων μεγεθών

Ένα υπέροχο παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε με το μωρό σας είναι τα κύπελλα διάφορων μεγεθών, όπου θα πρέπει να στοιβάζει το ένα πάνω από το άλλο ή να βάζει το ένα μέσα στο άλλο. Είναι ιδανικό για το συντονισμό ματιών και χεριών. Αυτό που βλέπει, να το πιάνει και να το τοποθετεί εκεί που πρέπει.

Παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά έως 6 μηνών

Εκτός από το χρόνο που αφιερώνετε στο μωρό σας για να παίξετε, υπάρχουν πολλά παιχνίδια κατάλληλα γι΄αυτή την ηλικία που μπορεί να έχει στο δωμάτιό του.Ποια είναι αυτά;

  • Γυμναστήρια
  • Παπλώματα δραστηριοτήτων
  • Παιχνίδια για να παίζει μπρούμυτα
  • Μουσικό μαξιλάρι δραστηριοτήτων
  • Βιβλιαράκι δραστηριοτήτων
  • Φορητή κούνια με δραστηριότητες
  • Υφασμάτινα παιχνίδια με μουσική
  • Μαλακές κουδουνίστρες

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε ιδέες για παιχνίδια που μπορεί να έχει στο δωμάτιό του ένα μωρό έως 6 μηνών ( και λίγο μεγαλύτερο).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved