Τέσσερις συμβουλές για τον ύπνο του νεογέννητου (εικόνες)

  • Συμβουλές για τον ύπνο του νεογέννητου
  • Φωτογραφίες με νεογέννητα που κοιμούνται
Τέσσερις συμβουλές για τον ύπνο του νεογέννητου (εικόνες)
Instagram / susannelilleyphotography

Τα νεογέννητα κοιμούνται συνήθως 16 με 17 ώρες την ημέρα, ωστόσο δεν κοιμούνται παραπάνω από μία με δύο ώρες τη φορά.

Όσο το μωρό μεγαλώνει, θα κοιμάται λιγότερο κατά τη διάρκεια της μέρας και περισσότερο το βράδυ. Στην ηλικία των τεσσάρων με έξι μηνών, τα περισσότερα μωρά κοιμούνται συνεχόμενα για οκτώ ή και περισσότερες ώρες το βράδυ. Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το βρέφος να αποκτήσει μία καλή ρουτίνα ύπνου;

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια ότι είναι κουρασμένο

Τις πρώτες έξι με οκτώ εβδομάδες, τα περισσότερα μωρά δεν μπορούν να μείνουν ξύπνια για περισσότερο από δύο συνεχόμενες ώρες. Εάν δεν κοιμηθούν εγκαίρως, κουράζονται και μετά δυσκολεύονται να κοιμηθούν. Σημάδια που μαρτυρούν ότι το μωρό είναι κουρασμένο είναι το κλάμα και η έντονη ανησυχία ή όταν τρίβει τα μάτια του ή τραβάει το αυτί του.

Παίξτε κατά τη διάρκεια της μέρας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν το μωρό είναι ξύπνιο, παίξτε και κάντε όσο περισσότερες διαδραστικές δραστηριότητες μπορείτε. Τραβήξτε κουρτίνες και αφήστε το φως της ημέρας να μπει. Μην ανησυχείτε για ήχους και θορύβους, όπως τον ήχο του τηλεφώνου ή του πλυντηρίου ρούχων. Εάν το μωρό έχει την τάση να κοιμάται ανάμεσα στα διάφορα ταΐσματα, ξυπνήστε το.

Φροντίστε να είναι ήρεμο κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αποφύγετε να παίζετε με το μωρό το βράδυ όταν ξυπνάει. Διατηρήστε τον φωτισμό χαμηλό, κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερη ησυχία. Μπορεί να είναι ακόμα πολύ μικρό, όμως σταδιακά θα συνειδητοποιήσει ότι οι βραδινές ώρες είναι για τον ύπνο.

Ξεκινήστε μία ρουτίνα ύπνου

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να αποκτήσει το μωρό μία ρουτίνα ύπνου. Αυτή μπορεί για παράδειγμα να περιλαμβάνει ένα νανούρισμα ή ακόμα και το άλλαγμα πάνας πριν τον ύπνο.

Φωτογραφίες με νεογέννητα που κοιμούνται

Τα νεογέννητα κοιμούνται πολλές ώρες και αυτό διευκολύνει τη δουλειά των φωτογράφων που ασχολούνται με την επαγγελματική φωτογράφιση μωρών. Η Susanne Lilley φωτογραφίζει νεογέννητα και μεγαλύτερα παιδιά και το προφίλ της στο Instagram είναι ένα υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ.

Από τις φωτογραφίες που ξεχωρίζουν είναι αυτές με νεογέννητα που κοιμούνται. Δείτε μερικές από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved