Φωτογράφος απαθανατίζει παιδιά με το μωρό αδερφάκι τους στο σπίτι (εικόνες)

  • Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για τον ερχομό του νέου μέλους;
  • Η φωτογραφίες της Eweliny αποτυπώνουν την τρυφερότητα και την αγάπη παιδιών για το μωρό αδερφάκι τους
Φωτογράφος απαθανατίζει παιδιά με το μωρό αδερφάκι τους στο σπίτι (εικόνες)
Instagram / fotografie_eweliny

Ο ερχομός ενός παιδιού αλλάζει τα δεδομένα και την καθημερινότητα σε ένα σπίτι, όχι μόνο για τους δυο γονείς αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Τα μεγαλύτερα παιδιά αναλαμβάνουν έναν νέο ρόλο, αυτόν του μεγάλου αδερφού και στις περισσότερες περιπτώσεις ανυπομονούν για την άφιξη του νέου μέλους. Βέβαια σημαντικό είναι οι γονείς να προετοιμάσουν κατάλληλα το μεγαλύτερο παιδί για τον επικείμενο ερχομό του μωρού, ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Πώς θα προετοιμάσετε το παιδί για τον ερχομό του νέου μέλους;

Αρχικά το πότε θα πείτε στο μεγαλύτερο παιδί ότι σε λίγους μήνες θα έχετε ένα μωράκι στο σπίτι, εξαρτάται από την ηλικία του. Εάν είναι πολύ μικρό ίσως δυσκολευτεί να καταλάβει ότι αυτό δεν θα συμβεί άμεσα αλλά σε πέντε ή έξι μήνες από τώρα.

Σε κάθε περίπτωση και μόλις η κοιλιά αρχίζει πια να φαίνεται, καλό είναι να εξηγήσετε στο παιδί τις συμβαίνει στο σώμα σας. Μιλήστε του απλά και εφόσον του μιλήσετε από νωρίς για τον ερχομό του μωρού, θα έχει αρκετό χρόνο να το συνειδητοποιήσει. Μιλήστε του επίσης για τα οφέλη του να έχει έναν αδερφό, όπως για παράδειγμα ότι θα παίζουν μαζί, ότι και το ίδιο θα το φροντίζει και κάντε ξεκάθαρο ότι η δική σας σχέση δεν θα αλλάξει.

Ιδιαίτερα βοηθητικό για το παιδί κατά τη διαδικασία της μετάβασης, είναι να το κάνετε συμμέτοχο στην όλη εμπειρία της εγκυμοσύνης. Δείξτε του τα υπερηχογραφήματα, ετοιμάστε παρέα το παιδικό δωμάτιο, ζητήστε του να διαλέξει κι εκείνο μερικά από τα ρουχαλάκια του μωρού.

Τέλος, σύμφωνα με την ειδικό Allana Robinson, βλέποντας φωτογραφίες από όταν ήταν το ίδιο μωρό, το θα συνειδητοποιήσει ότι η βρεφική ηλικία δεν είναι κάτι μόνιμο ή κάποιο προνόμιο. Και το ίδιο είχε υπάρξει στην ίδια θέση και όπως κι εκείνο εξαρτιόταν αποκλειστικά από τους γονείς του όταν ήταν τόσο μικρό, το ίδιο θα συμβεί και με το νέο μέλος της οικογένειας.

Η φωτογραφίες της Eweliny αποτυπώνουν την τρυφερότητα και την αγάπη παιδιών για το μωρό αδερφάκι τους

Η Eweliny είναι επαγγελματίας φωτογράφος και εξειδικεύεται στις φωτογραφίες νεογέννητων. Προτιμά οι φωτογραφήσεις να γίνονται στο σπίτι της οικογένειας και εν μέρει αυτό συμβάλλει στο ιδιαίτερο αποτέλεσμα το οποίο είναι φωτογραφίες μίνιμαλ που μοιάζουν να είναι τραβηγμένες αυθόρμητα.

Από τις φωτογραφίες της που ξεχωρίζουν είναι αυτές με παιδιά και το μωρό αδερφάκι τους. Η Eweliny έχει καταφέρει να αποτυπώσει στον φακό τον ενθουσιασμό, την τρυφερότητα και την περιέργεια που νιώθει ένα παιδί όταν έρχεται το νέο μέλος στο σπίτι.

aderfia mwro foto 8

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / fotografie_eweliny

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved