Παιχνίδια στο χιόνι: Ανακαλύψτε τα οφέλη στην υγεία του παιδιού

  • Το παιχνίδι στο χιόνι κρατά τα παιδιά μακριά από τις οθόνες
  • Τα παιδιά παραμένουν υγιή παίζοντας έξω
  • Το παιχνίδι στο χιόνι ενισχύει τη δημιουργικότητα
  • Το χειμερινό παιχνίδι ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου

 

Παιχνίδια στο χιόνι: Ανακαλύψτε τα οφέλη στην υγεία του παιδιού

Τα παιδιά λατρεύουν το χιόνι και επειδή δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να το απολαύσουν, μέρες σαν κι αυτές που τα πάντα είναι χιονισμένα, είναι ιδανικές για να παίξουν με την ψυχή τους.

Κι αν ανησυχείτε για το κρύο και το ενδεχόμενο να αρρωστήσουν, δεν έχετε παρά να τα ντύσετε σωστά. Άλλωστε έρευνα δείχνει ότι το παιχνίδι στο χιόνι έχει στην πραγματικότητα πρόσθετα οφέλη για την υγεία των παιδιών.

xionia ofeli sta paidia

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Το παιχνίδι στο χιόνι τα κρατά μακριά από τις οθόνες

Το να προσπαθείτε να απομακρύνετε το παιδί σας από τις οθόνες μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με κατόρθωμα. Ειδικά, ημέρες σαν και τη σημερινή, που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο ( ή τηλεκπαίδευση) ούτε κάποια άλλη δραστηριότητα. Ο Δρ. Robert Murra, συγγραφέας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Action for Healthy Kids , προτείνει ότι ακόμη και όταν αφήνετε τα παιδιά σας να περνούν χρόνο μπροστά στην οθόνη, θα πρέπει να τα παρακινείτε να παίξουν έξω. Ακόμα και 20 λεπτά παιχνιδιού στο χιόνι είναι σημαντικά καθώς εκτονώνονται και διασκεδάζουν με την ψυχή τους.

Τα παιδιά παραμένουν υγιή παίζοντας έξω στο κρύο

Μπορεί να ανησυχείτε μήπως αρρωστήσει το παιδί σας από το κρύο αλλά δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, αφήνοντάς το να βγει έξω στον καθαρό αέρα για να παίξει μόνο καλό κάνετε στην υγεία του. Επιπλέπν ασκείτε και αυτό σύμφωνα με την Ακαδημία Montessori συμβάλλει στην ανάπτυξη των «αδρών κινητικών δεξιοτήτων και της συνολικής υγείας του παιδιού».

xionia ofeli sta paidia1

Το παιχνίδι στο χιόνι ενισχύει τη δημιουργικότητα

Τα αυτοσχέδια παιχνίδια στο χιόνι απαιτούν δημιουργικότητα. Τα παιδιά προσπαθούν να εφεύρουν νέους τρόπους για να παίξουν κι αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο. Τα βοηθά να αποκτήσουν απλές δεξιότητες, όπως πώς να φτιάξουν ένα χιονάνθρωπο χωρίς να πέφτει, πώς να τον διακοσμήσουν, πώς να περπατήσουν για να μην πέσουν.

Το χειμερινό παιχνίδι ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Γνωρίζατε ότι τα περισσότερα ερεθίσματα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου; Τα παιδιά που έχουν αρκετό χρόνο για να παίξουν έξω και να δοκιμάσουν διάφορες δραστηριότητες , μαθαίνουν ισορροπία, προσπαθούν να μη γλιστρήσουν, κάνουν διαφορετικές κινήσεις φορώντας μπότες ή πιο βαριά ρούχα, και να κάνουν πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν.

xionia ofeli sta paidia2

Το παιχνίδι στο χιόνι είναι διασκεδαστικό

Το παιχνίδι στο χιόνι εκτός από ευεργετικό στην υγεία των παιδιών είναι απλά διασκεδαστικό. Σκεφτείτε τη χαρά του παιδιού σας να παίζει ανέμελο στα χιόνια και μετά να επιστρέφει στη ζέστη του σπιτιού απολαμβάνοντας ένα ζεστό κακάο. Αυτού του είδους οι αναμνήσεις είναι εκείνες που διαρκούν, αυτές που σας γεμίζουν ευτυχία κάθε φορά που τις αναπολείτε. Και αυτές είναι οι ίδιες αναμνήσεις που θα αποκτήσει το παιδί σας παίζοντας έξω στο χιόνι.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved