Πώς θα ντύσετε κατάλληλα το μωρό για να βγείτε στα χιόνια;

  • Τι να προσέξετε στο ντύσιμο του μωρού πριν βγείτε στα χιόνια; 
  • Ποια ρούχα να προτιμήσετε και ποιος ο γενικός κανόνας που προτείνουν οι ειδικοί;
Πώς θα ντύσετε κατάλληλα το μωρό για να βγείτε στα χιόνια;

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» σαρώνει τη χώρα και η Αττική όπως και πολλές ακόμα περιοχές ντύθηκαν στα λευκά. Πολλοί ήταν οι γονείς που βγήκαν με τα παιδιά στους δρόμους για παιχνίδι και αναμνηστικές φωτογραφίες και όσοι δεν το τολμήσατε χθες, μπορείτε να το κάνετε σήμερα μίας και οι έντονες χιονοπτώσεις έχουν σταματήσει.

Επίσης, όσοι έχετε μωρό, μπορείτε σήμερα να κινηθείτε εκτός σπιτιού με μεγαλύτερη ευκολία και να απολαύσετε τα πρώτα χιόνια με το νέο μέλος της οικογένειας. Σημαντικό ωστόσο είναι να προετοιμαστείτε καλά και να ντύσετε το μωρό κατάλληλα για το κρύο, ώστε να μην διακινδυνεύσετε την υγεία του.

Πώς να ντύσετε το μωρό πριν βγείτε στα χιόνια;

Τα μωρά είναι πιο ευαίσθητα στο κρύο από ότι οι ενήλικες και οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν οι γονείς να ακολουθούν έναν γενικό κανόνα που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση. Ντύστε το μωρό με ένα παραπάνω στρώμα ρούχου από ότι φοράτε εσείς στις ίδιες καιρικές συνθήκες. Έτσι για παράδειγμα εάν εσείς φοράτε μία μακρυμάνικη μπλούζα και μία ζακέτα κάτω από το μπουφάν, στο μωρό προσθέστε μία ακόμα ζακέτα. Γενικά, η μέθοδος του layering, θεωρείται η καταλληλότερη και για τους ενήλικες, συνεπώς προτιμήστε τα πολλά ακόμα και αν είναι πιο λεπτά ρούχα, από ότι ένα πολύ ζεστό πουλόβερ.

moro xionia ntusimo 1

Απαραίτητα αξεσουάρ είναι τα γάντια και το σκουφάκι που θα κρατήσει τα αυτιά του μωρού ζεστά. Τα άκρα και το κεφάλι του μωρού είναι πιο ευαίσθητα στις χαμηλές θερμοκρασίες και είναι σημαντικό να τα κρατήσετε ζεστά.

Για το παιχνίδι στα χιόνια προτιμήστε ένα μπουφάν ή μία αδιάβροχη φόρμα, στην οποία μπαίνουν και τα ποδαράκια του μωρού. Επίσης, είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε το αντηλιακό σε μωρά μεγαλύτερα των έξι μηνών, μίας και ο ήλιος αντανακλά στο χιόνι και μπορεί να κάψει το δέρμα του μωρού.

Τέλος, μία χρήσιμη πληροφορία και για εσάς αλλά και για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Τα τζιν και τα βαμβακερά ρούχα δεν ενδείκνυνται για τα χιόνια μιας και απορροφούν την υγρασία πιο εύκολα και δεν παρέχουν καλή μόνωση από το κρύο. Προτιμήστε fleece ρούχα που θα σας κρατήσουν πραγματικά ζεστούς.

Πηγή πληροφοριών: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved