Ο λόγος για τον οποίο το παιδί σου έρχεται στο δικό σου κρεβάτι το βράδυ

Ένα νήπιο που ξυπνά μέσα στην νύχτα και με μικρά-μικρά βηματάκια φτάνει στο δικό σου δωμάτιο και ανεβαίνει στο κρεβάτι σας, είναι κάτι σύνηθες και δεν συμβαίνει μόνο σε μια οικογένεια.

Ο λόγος για τον οποίο το παιδί σου έρχεται στο δικό σου κρεβάτι το βράδυ

Για την ακρίβεια, μαζί με το δικό σας παιδί κάθε βράδυ, σκεφθείτε ότι και άλλα παιδάκια έχουν φύγει από το κρεβάτι τους και έχουν βρεθεί στο κρεβάτι των γονιών τους.

Για ποιο λόγο όμως τα παιδιά και δη τα μικρότερα φεύγουν από το κρεβάτι τους το βράδυ;

Την απάντηση τη δίνει η νοσοκόμα Chris Minogue που εξηγεί ότι τα παιδιά και ειδικά εκείνα που είναι κάτω από δύο ετών, είναι πολύ μικρά ακόμη για να έχουν κρεβάτι και όχι κούνια.

«Θα πρέπει τα παιδιά να επιστρέφονται στο κρεβάτι τους. Να μην επιτρέπουν οι γονείς να κοιμούνται στο μεγάλο κρεβάτι. Τα παιδιά που φεύγουν από το δικό τους κρεβάτι, συνήθως ψάχνουν ασφάλεια και άνεση», ανέφερε στο babyology.com.au και συνέχισε, «Τα παιδιά ψάχνουν εκείνο το μικροσκοπικό και ασφαλές κρεβατάκι που είχαν πρώτα!».

Με λίγα λόγια, η νοσοκόμα πιστεύει ότι ο λόγος που τα μικρότερα παιδιά, αφήνουν το κρεβάτι τους και πηγαίνουν και στριμώχνονται στο κρεβάτι της μαμάς και του μπαμπά, δεν είναι άλλος από την ανασφάλεια που νιώθουν στο δικό τους «μεγάλο» κρεβάτι.

Αν λοιπόν έχετε ένα μικρότερο παιδί, καλό θα είναι να μην αλλάξετε το βρεφικό του κρεβάτι με ένα μεγαλύτερο, γιατί θα διαταράξετε τον ύπνο του και τις συνήθειές του.

Τι μπορείτε να κάνετε ώστε να βοηθήσετε το παιδί σας να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και όχι το δικό σας

  • Από την αρχή να έχετε σταθερότητα στην απόφασή σας
  • Μην κάνετε πισωγυρίσματα - Μην λέτε «Έλα μωρέ, μια νύχτα και μετά θα μπει σε πρόγραμμα!»
  • Πρέπει να έχει τον δικό του χώρο ύπνου
  • Φτιάξτε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο του
  • Δεν πρέπει με τον παραμικρό θόρυβο να τρέχετε στο δωμάτιό του
  • Θα πρέπει και οι δυο γονείς να ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα

Επιπλέον:

  • Αποφύγετε να κοιμίζετε το παιδί στον καναπέ, το αυτοκίνητο ή το καρότσι
  • Ανακαλύψτε τον λόγο που θέλει να κοιμάται μαζί σας
  • Μην επιβάλετε στο παιδί σας να κοιμάται στο δωμάτιό του με απειλές ή επαίνους. Επιβραβεύστε το μόνο όταν αρχίσει να κοιμάται μόνο του

Ο νυχτερινός ύπνος μαθαίνει και βοηθάει το παιδί να διαμορφωθεί πλέον ως μία αυτόνομη προσωπικότητα και να διαχωριστεί από τους γονείς του. Το να κατακτήσει το παιδί να κοιμάται μόνο του σηματοδοτεί ότι έχει επιτύχει την αυτονομία του και την αυτοεξάρτησή του.

πηγη κεντρικής φωτογραφίας: Instagram account / practicingpeach

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved