Έτσι θα σταματήσουν να παραπονιούνται τα παιδιά σου!

Οι έξυπνοι γονείς, πρέπει να ξέρουν να «διαβάζουν» καλά τα παιδιά τους, για να περνούν αυτά καλά κι αυτοί καλύτερα.

Δεν είναι επιστήμη, είναι κάποια απλά καθημερινά πράγματα που αν τα βάλεις στη ζωή σου, θα ησυχάσεις.

- Πολλές φορές το να πηγαίνεις από πάνω του όταν γκρινιάζει και προσπαθείς να το καθησυχάσεις, δεν είναι η καλύτερη λύση. Ίσως να το εκνευρίζεις και λίγο περισσότερο. Άστο λίγο να ξεσπάσει και μετά πήγαινε κοντά του για μια αγκαλιά.

- Το κόλπο είναι όταν το παιδί σου φωνάζει δυνατά, τόσο πιο ήρεμα πρέπει να πας να του μιλήσεις. Η ένταση δεν βγαίνει ποτέ σε καλό.

- Πρέπει να του μάθεις να σου λέει τι χρειάζεται. Για παράδειγμα, θέλω γάλα, θέλω νερό, θέλω να φάω. Να του μάθεις να είναι σίγουρο για τα θέλω του και να μην ντρέπεται να σου τα ζητήσει.

- Άφησε του λίγο χώρο. Μην νομίζεις πως το παιδί σου δεν χρειάζεται λίγο χρόνο και χώρο μόνο του, όπως συμβαίνει και με εμάς τους μεγάλους.

- Βρες του μια ασχολία η οποία θα του αρέσει τόσο πολύ που δεν θα θέλει να κάνει κάτι άλλο. Μια καλή ιδέα είναι τα βιβλία, ένα καλό επιτραπέζιο γνώσεων, ακόμη και ζαχαροπλαστική μαζί σου! Γιατί να μην μπείτε μαζί στην κουζίνα; Δεν είναι καλή ιδέα!

- Οι βόλτες είναι απαραίτητες. Ένα παιδί όταν είναι όλη μέρα κλεισμένο μέσα στο σπίτι, είναι απολύτως φυσιολογικό να γκρινιάζει και είπαμε... δεν το θέλουμε αυτό!

- Κάθε φορά που αυτό κάνει κάτι και σε εκνευρίζει, δεν πρέπει να το δείχνεις. Τα παιδιά έχουν την τάση να το ξανακάνουν όταν αντιλαμβάνονται ότι ενοχλείσαι...

Αν θες να περνάς ήρεμα τις ημέρες σου, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές...

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved